Bakt havregrøt med blåbær
Sukkerfri variant med peanøttsmør.
Fin mat på farten, eller som rask frokost eller lunsj!
Kanskje dette kan erstatte kvikklunsjen på neste tur i marka?
4 / 5
Kalorier
2 / 5
Fett
2 / 5
Proteiner
4 / 5
Karbohydrater
Oftest lages denne med en raus klump smør og brunt sukker, men jeg har prøvd å redusere både fett og sukkermengden slik at dette blir som en sunn energibar.
Fremgangsmåte bakt havregrøt med blåbær:
- Kjør egg, melk og peanøttsmør sammen med stavmixer.
- Bland alle ingrediensene unntatt blåbær i en kjøkkenmaskin så det blir en jevn røre.
- La stå på benken og svelle 5 minutter.
- Ha til slutt i blåbærene og ved de inn med en slikkepott.
- Hell blandingen i en smurt form på ca 20x20cm.
- Ha formen litt lavere enn midten av ovnen og stek på 180 grader over og under varm i 45 minutter.
- La avkjøle i formen før du skjærer den i kakestykker.
Tips: Om du avkjøler kaken i kjøleskap over natten er den enklere å skjære i fine stykker.
Obs: Selv om dette er sunne ingredienser, så er retten fortsatt rik på kalorier. Nyt med måte, som en del av en aktiv og balansert hverdag.