fbpx

Sunn Granola uten tilsatt sukker eller fett

Nivå: Lett
45 minutter
2 personer
Granola er et produkt mange tror er veldig sunt. Men granola er i praksis dessert, visste du det? Jeg testet en enkel helsunn variant, og jammen var det ikke godt det og! Anbefales som frokostblanding med melk om du trenger mye energi, eller som topping på yoghurt, kesam eller cottage cheese hvis du vil gjøre proteinene mer spennende!
4 / 5
Kalorier
2 / 5
Fett
1 / 5
Proteiner
4 / 5
Karbohydrater

Granola er egentlig ikke så sunt

Nå setter jeg det litt på spissen, men det en gang så sunne kornet, er ikke nødvendigvis så sunt lenger når det blir smurt inn i fett og sukker og bakt sprøtt i ovnen. Men GODT, det er det. Men trenger man egentlig fett og sukker for å lage granola?

Jeg testet en enkel helsunn variant, og jammen var det ikke godt det og!

Litt crunchy, og full av nøttete sødme fra de ristede havregrynene.

Bruk det du har i skapet

Jeg hadde ikke så mye annet enn havregryn, men du kan gjerne bruke andre typer korn som rug, bygg og hvete, bare pass på at det er den valsede varianten, de som er flate som havregrynene.

Fremgangsmåte

1. Ovnsbak grynene

Hell havregryn og solsikkekjerner og kokos i en dyp langpanne og stek på 200grader i 12 minutter.

2. Tilsett rosin og kokos

Rør gjerne halvveis, så de blir jevnt stekt.  Når det er fint og gyllent har du i rosiner og kanel og steker i 1-2 minutter til. Avkjøl på benken og hell på glass. Oppbevares i romtemperatur.

Tips til servering

Denne er selvfølgelig knallgod med melk på som en energi rik frokost, men den er super som strøssel over kesam og bær. Da kan den være et supert proteinrikt mellommåltid, eller dessert!

Vis eller legg igjen vurdering

Legg igjen en omtale

Vurdering for denne siden

5,0
(1 vurderinger)
5 stjerner100%
4 stjerner0%
3 stjerner0%
2 stjerner0%
1 stjerne0%

Omtaler fra andre

Anne E
1.11.2021

Veldig god og sunn. 🤗 Slang med litt gresskarkjerner. Med litt banan vil jeg tro den faller i smak hos barnebarna også.😃

Del med andre:

Legg igjen en kommentar