Sunn Granola uten tilsatt sukker eller fett
Granola er egentlig ikke så sunt
Nå setter jeg det litt på spissen, men det en gang så sunne kornet, er ikke nødvendigvis så sunt lenger når det blir smurt inn i fett og sukker og bakt sprøtt i ovnen. Men GODT, det er det. Men trenger man egentlig fett og sukker for å lage granola?
Jeg testet en enkel helsunn variant, og jammen var det ikke godt det og!
Litt crunchy, og full av nøttete sødme fra de ristede havregrynene.
Bruk det du har i skapet
Jeg hadde ikke så mye annet enn havregryn, men du kan gjerne bruke andre typer korn som rug, bygg og hvete, bare pass på at det er den valsede varianten, de som er flate som havregrynene.
Fremgangsmåte
1. Ovnsbak grynene
Hell havregryn og solsikkekjerner og kokos i en dyp langpanne og stek på 200grader i 12 minutter.
2. Tilsett rosin og kokos
Rør gjerne halvveis, så de blir jevnt stekt. Når det er fint og gyllent har du i rosiner og kanel og steker i 1-2 minutter til. Avkjøl på benken og hell på glass. Oppbevares i romtemperatur.
Tips til servering
Denne er selvfølgelig knallgod med melk på som en energi rik frokost, men den er super som strøssel over kesam og bær. Da kan den være et supert proteinrikt mellommåltid, eller dessert!