fbpx

Lavkarbo nøttestek

Nivå: Middels
90 minutter
8 personer
Smaksbombe, full av umami, som er både vegansk, glutenfri, laktosefri og egg fri!
4 / 5
Kalorier
4 / 5
Fett
3 / 5
Proteiner
1 / 5
Karbohydrater

De hyggelige jentene på Handlekraftig i Asker sentrum spurte om jeg hadde en god oppskrift på nøttestek. Det har jeg jo! Men neimen tok de ikke og utfordret meg til å lage en lavkarbo variant i tillegg! De mener jeg blir manges helt, om jeg kan lage oppskrift på god, vegansk, lavkarbo nøttestek til jul, uten gluten, laktose og egg. Og helt vil jeg jo selvfølgelig være, når sjansen byr seg. 

Fremgangsmåte, lavkarbo nøttestek:

  1. Finhakk mandlene i foodprosessor. Ha så i de andre nøttene og kjør til de også er finhakket. 
    (Dette er for å få mandlene til en finere konsistens enn de andre nøttene) 
  2. Finhakk grønnsaksblandingen i foodprosessor og stek så grønnsaksblandingen i en stekepanne med litt olje. Stek i 7-10 minutter på middels varme for å myke den opp, samtidig som målet er å tørke ut grønnsakene litt så ikke nøttesteken skal bli for bløt. Stek til du ikke har overflødig væske igjen i bunn av panna! 
  3. Avkjøl grønnsaksblandingen, og bland så nøtter, grønnsaker og resten av ingrediensene. Elt og kna det godt sammen med hendene, eller i kjøkkenmaskin med k-spade, til det blir en jevn og fin “farse”. 
  4. Stek i smurt brødform, helst kledd i bakepapir, i 160 grader i 45 minutter. 

Tips: La nøttesteken avkjøle litt på benken før du skjærer i den, og bruk en god brødkniv. 
Den kan gjerne lages noen dager i forveien! Oppbevar innpakket i kjøleskap, og skjær skiver mens den er kald. Da er det veldig enkelt å lage fine skiver! Varm den så opp i stekeovn, på brett med bakepair, på 160 grader ca i 7-8 minutter.

Lavkarbo nøttestek
Lavkarbo nøttestek 11
 kcal Fett gr Karb gr Prot gr  
Mandler 300gr 1803 156 19,8 63,6  
Valnøtter 150gr 1020 99,75 4,8 21,15  
150 gr pekannøtter 1081,5 108 6,6 13,8  
300 g champignon 66 0,9 0,9 10,8  
2 stilker stangselleri – 0,8 0,7  
2 fedd hvitløk 6,3 3,8  
2 små squash 85 11  
2 ss tomatpurè 54 0,1 12 1,5  
2 Ts dijonsennep 22 1,16 0,5  
2 strøkne teskjeer johannesbrødkjernemel 12,5 – 0,4 –  
TOTAL: 4160 367 gr 61gr 121 gr  
      
      
Pr porsjon: 520 kcal 45,85 7,62 15,1  
      
      
      
Her er utregningen pr porsjon, for de som teller.

Det meste du trenger finner du på www.handlekraftig.no , sving innom butikken i asker sentrum! 

Vis eller legg igjen vurdering

Legg igjen en omtale

Vurdering for denne siden

0,0
(0 vurderinger)
5 stjerner0%
4 stjerner0%
3 stjerner0%
2 stjerner0%
1 stjerne0%

Omtaler fra andre

Ingen har sagt sin mening ennå. Vær den første til å legge inn en vurdering.

Del med andre: