Gnocchi med ovnsbakt kylling og fennikel
Fremgangsmåte
1. Kok poteter
Start med å koke potetene til gnocchien, skrell de og kok de hele til de er helt møre, hell av vannet og la de dampe seg tørre i minst 15 minutter, jo tørrere de er jo bedre er det.
Press potetene gjennom en sil eller en potetpresser så du får en fin jevn puré og mål opp 500gr. Kast resten.
2. Lag deigen til gnocchien
Avkjøl potetmassen til romtemperatur og bland inn resten. Kna det forsiktig sammen, men arbeid minst mulig med deigen. Jobber med potetmasse, enten det er til en potetpuré, gnocci eller lefser så vil den bli seigere og seigere jo mer man beveger og knar den, og kunsten bak gode lefser, eller god potetpuré er å arbeide minst mulig med deigen.
3. Kna og rull deigen til pølser
Når det er sagt, så går det an å arbeide deigen for lite og, da vil ikke gnocchien holde seg sammen når du koker den. Min erfaring er at du kan elte deigen raskt til du kjenner at den så vidt blir bittelitt fastere, da holder den fint sammen når du koker den, men er fortsatt delikat og myk som en sky i konsistensen. Dette er håndtverk, og en ting man må gjøre noen ganger før det sitter i henda.
Rull potetmassen til fingertykke pølser og kutt små puter på ca 1-1,5cm. Om du vil ha den tradisjonelle gnocchi formen lager du riller på de ved å presse dem mot en gaffel eller gnocchibrett, men det kan man hoppe over om man vil spare tid.
La de ligge på bakepapir strødd med litt mel mens du forbereder resten.
4. Gjør klar fenikkelen
Kutt vekk stilkene på fennikelen og kutt den i store båter. Fjern litt av roten, men la det være igjen litt så fennikelbåtene holder seg sammen.
Legg de i et liten langpanne og riv over zest av en appelsin, klem oppi appelsinjuicen og ha i sherry, salt, pepper, litt olivenolje og dekk med aluminiumsfolie.
Stek på 180grader varmluft i ca 20 minutter.
Etter 20 minutter tar du ut formen og tar av aluminiumsfolien. Legg kyllingbryst, hakket hvitløk og krydre kyllingen med salt og pepper før du setter formen tilbake i ovnen og steker videre i ca 20 minutter eller til kyllingen har 65 grader i kjernetemperatur.
5. Kok poteter
Mens kyllingen steker koker du opp vann til gnocchien med godt med salt og litt olivenolje.
Ha gnocchien i det kokende vannet og kok til den flyter til overflaten. Ta den ut med en hullsleiv og ha den i en bolle. Øs over noen spiseskjeer av kokevannet med olje i, kvern over litt salt og pepper og litt finhakkede urter og vend det sammen.
6. Server
Server gnocchien umiddelbart med ovnsbakt fennikel og kylling.
Buon appetito!