Ølgryte
Fremgangsmåte
1. Kutt opp kjøttet
Kutt oksekjøttet i store terninger og vend dem i litt hvetemel og salt
2. Brun kjøttet
Brun dem i litt smør i en god jernpanne og ha det over i en gryte det skal koke videre i. Pass på så den er stor nok til resten av ingrediensene som skal i
3. Gjør klar grønnsakene
Skrell sjalottløken og brun den lett i samme panna som du brunet kjøttet og legg de til side. Kutt sjampinjongen i 2 og brun den også raskt i panna og legg til side
4. Deglacer stekepanna
Kok til slutt ut stekepanna med øl og krydderne og skrap godt i bunn så du får med alle de gode karamelliserte smakene fra kjøttet. Hell væsken over kjøttet i gryta og kok opp. La det småputre til kjøttet begynner å bli mørt. (Ca 2 timer) Smak til med salt
5. Lag rotmosen
Skrell og kutt sellerirot og gulrot i grove biter og bak det i ovnen til det er helt mørt og litt brunt i kantene. Mos det sammen og smak til med salt og gjerne litt muskat. Ha sjalottløk og sjampinjong i gryta med kjøttet og kok videre en halvtimes tid til så løken blir mør. Server gryta på bordet med litt hakket fersk persille over og en skål med selleri og gulrotmos ved siden av, og gjerne litt godt brød