fbpx

Ølgryte

Nivå: Vanskelig
3 timer
4 personer
Øl er nydelig i mat, det fremhever de varme jordtonene i maten og passer ypperlig med rødt kjøtt og rotgrønnsaker. Her er en klassisk oksegryte med øl og masse spennende krydder! Denne retten er knallsunn. I stedene for smør og fløte er det her brukt krydder, tid og kjærlighet for å skape dybde i smakene. Alkoholen i ølet blir borte under koking, så denne retten vil nok barna også like.
3 / 5
Kalorier
2 / 5
Fett
4 / 5
Proteiner
3 / 5
Karbohydrater

Fremgangsmåte

1. Kutt opp kjøttet

Kutt oksekjøttet i store terninger og vend dem i litt hvetemel og salt

lgryte 1 scaled
Ølgryte 6

2. Brun kjøttet

Brun dem i litt smør i en god jernpanne og ha det over i en gryte det skal koke videre i. Pass på så den er stor nok til resten av ingrediensene som skal i

lgryte 2 scaled
Ølgryte 7

3. Gjør klar grønnsakene

Skrell sjalottløken og brun den lett i samme panna som du brunet kjøttet og legg de til side. Kutt sjampinjongen i 2 og brun den også raskt i panna og legg til side

lgryte 3 scaled
Ølgryte 8

4. Deglacer stekepanna

Kok til slutt ut stekepanna med øl og krydderne og skrap godt i bunn så du får med alle de gode karamelliserte smakene fra kjøttet. Hell væsken over kjøttet i gryta og kok opp. La det småputre til kjøttet begynner å bli mørt. (Ca 2 timer) Smak til med salt

lgryte 4 scaled
Ølgryte 9

5. Lag rotmosen

Skrell og kutt sellerirot og gulrot i grove biter og bak det i ovnen til det er helt mørt og litt brunt i kantene.  Mos det sammen og smak til med salt og gjerne litt muskat. Ha sjalottløk og sjampinjong i gryta med kjøttet og kok videre en halvtimes tid til så løken blir mør. Server gryta på bordet med litt hakket fersk persille over og en skål med selleri og gulrotmos ved siden av, og gjerne litt godt brød

lgryte 5 scaled
Ølgryte 10

Vis eller legg igjen vurdering

Legg igjen en omtale

Vurdering for denne siden

0,0
Rated 0,0 out of 5
(0 vurderinger)
5 stjerner0%
4 stjerner0%
3 stjerner0%
2 stjerner0%
1 stjerne0%

Omtaler fra andre

Ingen har sagt sin mening ennå. Vær den første til å legge inn en vurdering.

Del med andre:

Legg igjen en kommentar