fbpx

Sunn soppsuppe

Nivå: Lett
30 minutter
2 personer
Minimalt med kalorier, maksimalt med smak! Skogens skatt, soppen, inneholder lite kalorier og egner seg ypperlig til suppe. Så lenge vi ikke kåler det til med for mye smør og fløte, så blir dette en supersunn og fyldig suppe, perfekt for høstens kjølige mørke kvelder.
2 / 5
Kalorier
2 / 5
Fett
2 / 5
Proteiner
1 / 5
Karbohydrater

Om du ikke vil ta bena fatt og finne din egen sopp i skogen, så er kjøpesoppen helt topp. Jeg skal ærlig innrømme at jeg selv ikke gikk lengre enn til Petra i Asker sentrum for å finne min sopp. Der fant jeg både kantarell, aromasopp og sjampinjong av høy kvalitet, perfekt for en sunn soppsuppe.
Om du ønsker å gjøre denne suppen om til en mer komplett middag så kan du gjerne steke litt kjøtt ved siden av! Strimlet kyllingfilet eller svinefilet  kler denne supper utmerket og vil bidra med helsebringende proteiner.
En skive grovbrød er heller ikke å forakte, om du har aktivitetsnivå som fordrer jevnt inntak av karbohydrater, sopp har nemlig veldig lite av det.

Fremgangsmåte sunn soppsuppe:

  1. Fres hvitløk og løk i olivenolje med litt salt til det er blankt.
  2. Ha i sopp, timian og laurbær og fres videre til soppen er halvert i volum. Tips: ha på litt salt og bruk lokk på, for å få varmet opp soppen tilstrekkelig til at den begynner å slippe væske.
  3. Ha på litt tørr hvitvin og kok inn til væsken er nesten borte.
  4. Ha på kraft og kok videre under lokk i 15 minutter.
  5. Ta kjelen av varmen, ha i 1 dl oatly havrefløte og kjør suppen med stavmikser eller i blender til den er jevn og fin. Spe inn litt mer vann om den er for tykk.
  6. Smak til med soyasaus, salt og pepper og server eventuelt med litt stekt kylling eller grovbrød.

Tips: Her kan du også bruke litt matfløte, original kesam, lett creme fraiche eller lignende, det er ikke usunt i de små mengdene vi bruker her. (Om svigermor kommer på besøk kan du såklart bruke fløte eller seterrømme, for sikkerhets skyld)
Jeg fikk tips om oatly av en klient (takk Christine) og syns den gjør en knall jobb med å bidra til ekstra fylde uten å bli for fet.
Denne suppen er super å lage klar på forhånd, da kan du lage suppen ferdig, men vente med havrefløten til den skal varmes opp og serveres. Da kan den stå i dagevis i kjøleskapet!

Vis eller legg igjen vurdering

Legg igjen en omtale

Vurdering for denne siden

0,0
Rated 0,0 out of 5
(0 vurderinger)
5 stjerner0%
4 stjerner0%
3 stjerner0%
2 stjerner0%
1 stjerne0%

Omtaler fra andre

Ingen har sagt sin mening ennå. Vær den første til å legge inn en vurdering.

Del med andre: