Selleri og soppsuppe med limeblader
Fremgangsmåte
1. Kok
Skrell og kutt selleriroten i store terninger og ha det i en gryte med tørket sopp, vannet og limeblader. Kok i 30 min under lokk
2. Blend
Ta ut limebladene og kast dem. Hell resten i en blender og kjør til en jevn puré.
3. Sil suppen
Press det gjennom en sil med en slikkepott for å sikre at du ikke får med noen grove biter som ikke har blitt tatt i blenderen.
4. Ha i jevning
Ha tilbake i gryta og kok opp.
Rør ut 1 ts maisenna i 3 dl melk og rør det inn i den kokende suppa.
Juster med litt mer melk om du vil ha en tynnere suppe.
Smak til med soyasaus, litt salt og pepper.
5. Server
Før servering kan du godt piske opp litt skum på suppa med en stavmixer, da blir den ekstra elegant!
Server i cappuchinokopper eller lignende om det er forrett eller dype suppeskåler om det er hovedrett.