fbpx

Selleri og soppsuppe med limeblader

Nivå: Middels
45 timer
2-4 personer
Denne lekre og enkle suppen er nydelig forrett eller mellommåltid på triste regnværsdager. Om man vil ha den som hovedrett er det bare å steke litt kylling, svin eller hvit fisk ved siden av og servere litt nystekt brød til!
3 / 5
Kalorier
1 / 5
Fett
3 / 5
Proteiner
3 / 5
Karbohydrater

Fremgangsmåte

1. Kok

Skrell og kutt selleriroten i store terninger og ha det i en gryte med tørket sopp, vannet og limeblader. Kok i 30 min under lokk

2. Blend

Ta ut limebladene og kast dem. Hell resten i en blender og kjør til en jevn puré.

3. Sil suppen

Press det gjennom en sil med en slikkepott for å sikre at du ikke får med noen grove biter som ikke har blitt tatt i blenderen.

4. Ha i jevning

Ha tilbake i gryta og kok opp.
Rør ut 1 ts maisenna i 3 dl melk og rør det inn i den kokende suppa.
Juster med litt mer melk om du vil ha en tynnere suppe.
Smak til med soyasaus, litt salt og pepper.

5. Server

Før servering kan du godt piske opp litt skum på suppa med en stavmixer, da blir den ekstra elegant!
Server i cappuchinokopper eller lignende om det er forrett eller dype suppeskåler om det er hovedrett.

Vis eller legg igjen vurdering

Legg igjen en omtale

Vurdering for denne siden

5,0
(6 vurderinger)
5 stjerner100%
4 stjerner0%
3 stjerner0%
2 stjerner0%
1 stjerne0%

Omtaler fra andre

Gjest
22.12.2020

Gjest
22.12.2020

Gjest
22.12.2020

Anonymous
22.12.2020

Gjest
22.12.2020

Del med andre:

Legg igjen en kommentar