fbpx

Grovt surdeigsbrød med rug og solsikkekjerner

Nivå: Middels
24 timer
4 personer
Nydelig grovt surdeigsbrød med rug. Perfekt til helge frokosten!
4 / 5
Kalorier
2 / 5
Fett
1 / 5
Proteiner
4 / 5
Karbohydrater

Fremgangsmåte

1. Start med surdeigen

Start med 300gr surdeig. Husk å mate de resterende 100gr surdeig å sette det tilbake i kjøleskapet til neste brød!
Ha alt i en stor bolle å rør det sammen med en sleiv eller slikkepott. Pass på så alt er godt blandet, det burde være en jevn klissete deig.

2. Sett i kjøleskap

Plast bollen og sett den i kjøleskapet til neste dag. Siden vi lar den stå over natta slipper vi å bruke tid på elting!

3. Form brødene

Neste dag tar du bollen ut av kjøleskapet.
Den burde ha hevet litt, men ikke så mye på grunn av den lave temperaturen i kjøleskapet.
Rør/kna en sammen igjen med en sleiv eller henda og fordel deigen i smurte brødformer.
Denne oppskriften burde holde til 2 små brødformer eller 1 stor.
Et fint triks for å få deigen jevnt ut i formen er å ta litt vann på henda og dytte det nedi, da unngår man deigfingre.

4. Hev og stek

Dekk brødformene med plast og la dem stå i romtemperaratur til de har hevet til ca dobbel størrelse. Det vil ta litt forskjellig tid avhengig av hvor aktiv surdeigen var og temperatur i rommet.
Stek på 190grader varmluft i 50 minutter, ta ut av formen og avkjøl på rist.

MG 1872 scaled
Grovt surdeigsbrød med rug og solsikkekjerner 11

Vis eller legg igjen vurdering
Rated 5,0 out of 5

Legg igjen en omtale

Vurdering for denne siden

5,0
Rated 5,0 out of 5
(7 vurderinger)
5 stjerner100%
4 stjerner0%
3 stjerner0%
2 stjerner0%
1 stjerne0%

Omtaler fra andre

Gjest
Rated 5,0 out of 5
22.12.2020

Gjest
Rated 5,0 out of 5
22.12.2020

Gjest
Rated 5,0 out of 5
22.12.2020

Gjest
Rated 5,0 out of 5
22.12.2020

Anonymous
Rated 5,0 out of 5
22.12.2020

Del med andre:

Legg igjen en kommentar