Sunn og enkel helstekt kylling
SÅ enkelt er det faktisk!
Kylling er magert og rikt på protein.
Med sunt tilbehør er det en super middag både for hverdags og fest.
3 / 5
Kalorier
2 / 5
Fett
4 / 5
Proteiner
2 / 5
Karbohydrater
Fremgangsmåte
1. Krydre kyllingen
Ha timian, sitronzest og hvitløk i en morter med litt olivenolje og mos det sammen. Gni inn kyllingen med blandingen og krydre med salt.
2. Gjør klar grønnsaker
Skrell og kutt grønnsakene i staver og klem over saften fra en sitron, salt og pepper.
3. Stek i ovn
tek både kyllingen og grønnsakene på 140 grader varmluft i en time.
Etter en time, skrur du ovnen på max temperatur og la maten stå i ovnen i ca 20 minutter til. Nå skal både grønnsaker og kylling få litt farge.
4. Server
Del kyllingen i 2 og server den sammen med rotgrønnsakene. Strø gjerne over litt fersk timian til slutt.