Pinnesuppe
Rester av pinnekjøtt blir til digg pinnesuppe!
Det er en liten periode hvert år, når det første snøfallet har smeltet, julestemningen som kom for tidlig i år og har roet seg litt og vi befinner oss i den mutte overgangen mellom høst og jul, der det ikke er så lett å vite om man skal lage julemat eller høstgryte.
Denne retten er en enkel høstrett med et hint av julen som er foran oss.
Suppa lager seg nesten selv og du trenger bare 4 ingredienser.
3 / 5
Kalorier
2 / 5
Fett
3 / 5
Proteiner
3 / 5
Karbohydrater
Fremgangsmåte – slik gjør du pinnekjøttrestene om til pinnesuppe
1. Start med pinnekjøttet
Vann ut pinnesteika over natta.
Ha i en gryte å dekk med vann.
Kok opp og la det småputre til det er mørt. Skum av suppa underveis så den ikke blir så grumsete.
2. Kutt opp kjøttet og tilsett grønnsaker
Når kjøttet er mørt løfter du det ut av gryta og lar det kjøle seg ned litt. Rens kjøttet og kutt det i terninger.
Ha i grønnsaker, en ts hele sorte pepperkorn og et par laurbærblader.
3. Kok til det er mørt og server
La grønnsakene koke til de er møre og ha til slutt i det opp kuttede pinnekjøttet.
Server i en raus skål og ha gjerne flatbrød til!