fbpx

Teknikk | RowErg romaskin

Romaskinen er et supert sted og varme opp før styrketrening eller for å trene kondisjon. Selv om det heter romaskin skal man ikke blande den med romaskinene man bruker når man trener styrke, denne romaskinen er lagt for kondisjon og gir liten styrkeeffekt.
2 / 5
Styrke
1 / 5
Mobiltet
2 / 5
Koordinasjon

Fordelene med øvelsen er at det involverer både ben og overkropp og da effektivt får oss opp i puls. Det er også skånsomt for knær etc, da vi ikke bærer kroppsvekten vår, men sitter på ett sete. 

Dette er også en ulempe, avhengig av hvordan man ser på det, vi styrker ikke skjelettet på samme måte når vi fjerner kroppsvekten fra ligningen. 

Grunnleggende teknikk RowErg romaskin: 

Still motstanden (1-10) på siden av det store hjulet foran. 

Sett deg ned på setet og fest føttene. Still inn på fotdelen om den er altfor liten eller stor, så du får plass til hele foten. 

Ta tak i håndtaket i fremoverlent posisjon og start bevegelsen med å skyve fra med bena. Rett opp overkroppen fra den fremoverlente posisjonen og dra til slutt med armene så du får håndtaket inn mot magen. 

Når du har skjøvet og dratt håndtaket så langt bak du kommer, strekker du armene frem igjen, og bøyer i bena for å få håndtaket så langt frem igjen du klarer, før du starter neste drag.  

Tips: Prøv å få lang arbeidsvei per drag! 

Coach: Lars Henrik Neverdal Hegg

Vis eller legg igjen vurdering

Legg igjen en omtale

Vurdering for denne siden

0,0
(0 vurderinger)
5 stjerner0%
4 stjerner0%
3 stjerner0%
2 stjerner0%
1 stjerne0%

Omtaler fra andre

Ingen har sagt sin mening ennå. Vær den første til å legge inn en vurdering.

Del med andre:

Relaterte innlegg