Torskeloin med selleri og vaniljepuré, salte mandler og eple
Fremgangsmåte
1. Salt fisken
La filetene ligge med litt salt i kjøleskapet en time før du skal lage mat, dette gjør fiskekjøttet fast og fint
2. Lag fenalår chips
Legg fenalår skivene på et stekebrett med bakepapir og stek på 170 grader i ovn til de får litt farge. Avkjøl på rist på benken så de blir tørre og sprø
3. Lag selleripurè
Skrell og kutt opp selleriroten og kok den mør i vann. Sil av vannet og ha i frøene av en halv vaniljestang. Kjør med stavmixer og smak til med salt
4. Rist mandler
Kutt opp mandlene og rist de i en tørr panne med litt salt til de blir gylne
4. Stek fisken
Stek fisken i litt smør med skinnsiden ned først ca 2 min på hver side.
Torsken skal såvidt flake seg når du trykker på den, så er den ferdig
4. Anrett
Server fisken på sellerirot puréen, og ha på små terninger med eple og rista mandler.
Legg den sprø skiven med fenalår på toppen og ha gjerne litt grønt på til slutt. Gressløk eller persille passer utmerket