fbpx

Torskeloin med selleri og vaniljepuré, salte mandler og eple

Nivå: Vanskelig
1 time
2 personer
Torskeloin er mager og sunn festmat! Denne fantastiske kombinasjonen er det nok en del nordmenn som vil være skeptiske til. Men vanilje og sjømat er faktisk er anerkjent smaks kombinasjon blant kokker!
3 / 5
Kalorier
2 / 5
Fett
4 / 5
Proteiner
2 / 5
Karbohydrater

Fremgangsmåte

1. Salt fisken

La filetene ligge med litt salt i kjøleskapet en time før du skal lage mat, dette gjør fiskekjøttet fast og fint

2. Lag fenalår chips

Legg fenalår skivene på et stekebrett med bakepapir og stek på 170 grader i ovn til de får litt farge. Avkjøl på rist på benken så de blir tørre og sprø

3. Lag selleripurè

Skrell og kutt opp selleriroten og kok den mør i vann. Sil av vannet og ha i frøene av en halv vaniljestang. Kjør med stavmixer og smak til med salt

4. Rist mandler

Kutt opp mandlene og rist de i en tørr panne med litt salt til de blir gylne

4. Stek fisken

Stek fisken i litt smør med skinnsiden ned først ca 2 min på hver side.
Torsken skal såvidt flake seg når du trykker på den, så er den ferdig

4. Anrett

Server fisken på sellerirot puréen, og ha på små terninger med eple og rista mandler.
Legg den sprø skiven med fenalår på toppen og ha gjerne litt grønt på til slutt. Gressløk eller persille passer utmerket

Vis eller legg igjen vurdering

Legg igjen en omtale

Vurdering for denne siden

0,0
(0 vurderinger)
5 stjerner0%
4 stjerner0%
3 stjerner0%
2 stjerner0%
1 stjerne0%

Omtaler fra andre

Ingen har sagt sin mening ennå. Vær den første til å legge inn en vurdering.

Del med andre:

Legg igjen en kommentar