fbpx

Karbonader med pastinakk og timian

Nivå: Lett
45 minutter
2 personer
Pastinakk er litt av en solskinnshistorie. Fra å ha vært grisefor før i tiden har den gått til å være en ettertraktet grønnsak for restauranter og helgemiddager hjemme. Den er nydelig sødmefull når den varmebehandles og det skal vi fremheve ytterligere med litt honning og kontrast fra sitron! Til pastinakken har jeg her servert enkle sunne karbonader, men pastinakk er smaksrikt nok til å serveres til alt med 2-4 ben.
3 / 5
Kalorier
2 / 5
Fett
3 / 5
Proteiner
3 / 5
Karbohydrater

Fremgangsmåte

1. Lag karbonadene

Bland sammen karbonadedeig, salt, pepper og litt malt muskat og form det til små karbonader.
Stek de i en panne med bittelitt smør eller olivenolje og begynn på pastinakken.

2. Damp pastinakken

Skrell pastinakken og kutt den i passende små staver.
Ha den i en dyp stekepanne med lokk og ha i en skvett vann. Damp den i et par minutter så den såvidt begynner å bli litt myk.
Ta av lokket når den er halvferdig og sil eventuelt av overflødig vann.

3. Smak til og annrett

Ha i en ts honning pr 2 pastinakker, en liten neve hakket fersk timian, litt grovkvernet sort pepper og smak til med salt.
Stek på middels høy varme til pastinakken får litt farge og press til slutt over litt sitronsaft. Server en raus porsjon ved siden av karbonadene.

Vis eller legg igjen vurdering

Legg igjen en omtale

Vurdering for denne siden

0,0
Rated 0,0 out of 5
(0 vurderinger)
5 stjerner0%
4 stjerner0%
3 stjerner0%
2 stjerner0%
1 stjerne0%

Omtaler fra andre

Ingen har sagt sin mening ennå. Vær den første til å legge inn en vurdering.

Del med andre:

Legg igjen en kommentar