fbpx

bbq thai pandan kylling 

Nivå: Middels
2 timer
2 personer
Denne lekre thairetten kan gjøre deg til sommerens grillhelt! De små innpakkede kyllingbitene er som små presanger, og er like stas for store som små. Du kan lage små porsjoner til forrett med en dipsaus, eller du kan lage en stor porsjon og servere som middag ved siden av grillede grønnsaker og litt salat.
3 / 5
Kalorier
1 / 5
Fett
5 / 5
Proteiner
2 / 5
Karbohydrater

Pandanblader har en deilig aroma som kan ligne på sjasmin og kokos. Det brukes ofte i desserter, men er også deilig med kylling! Både pandanblader og XO saus finner du i asiatiske supermarkeder. XO saus er en nydelig smaksbombe fullpakket av umami, og er supert å ha i kjøleskapet for å raskt trylle frem masse smak. 

Fremgangsmåte bbq thai pandan kylling:

  1. Kutt hver kyllingfilet i ca 4 biter.
  2. Bland sammen ingrediensene til marinaden og bland godt sammen med kyllingen i en skål.
  3. Dekk med plast og la kyllingen marinere i en time.
  4. bland sammen ingredisene til dipsausen. 
  5. Vask pandanbladene og pakk inn hver kyllingbit i et blad. Lås det fast med en tannpirker eller tre pandankyllingen på grillspyd. 
  6. Grill på middels varme i ca 10 minutter på hver side, og sjekk gjerne kjernetemperatur på kyllingen! På 62-65 grader kan du ta kyllingen av varmen, den vil da stige noen grader til på restvarme og bli deilig og saftig. 
  7. Server de små gavepakkene med dipsausen ved siden av, og ønsket tilbehør. 

Vis eller legg igjen vurdering

Legg igjen en omtale

Vurdering for denne siden

0,0
(0 vurderinger)
5 stjerner0%
4 stjerner0%
3 stjerner0%
2 stjerner0%
1 stjerne0%

Omtaler fra andre

Ingen har sagt sin mening ennå. Vær den første til å legge inn en vurdering.

Del med andre: