Billig og sunn fiskemiddag
I denne middagen har jeg tatt de billigste råvarene jeg fant og lagd en billig og sunn fiskemiddag som fint står seg som både hverdagsmiddag og helgekos!
Jeg lette gjennom alt av fisk, både fersk og frossen, farse og filet, og en klar vinner sto frem som billigst. Frossen sei i blokk. Denne merkelige firkanten med seifileter folk flest går forbi uten å tenke to ganger. Pen er den ikke, men om vi skal flake den opp så har det ikke så mye å si. Den store fordelen er at dette er rent magert fiskekjøtt, og det er ernæringsmessig suverent sunt! Det finnes såklart billig alternativer i farseprodukter som fiskepinner, men jeg vil helst unngå panert mat til hverdags.
Andre råvare jeg måtte jakte ned var tørka grønne erter. Jeg skulle ha noe som var godt, mettende og sunt uten å by på altfor mye karbohydrater. Det gjør at billig pasta er utelukket. Tørka grønne erter fant jeg på frukt og grønt paradiset i Asker til 50kr for 2 kg, det skulle bli en solid mengde middager! Erter er fulle av fiber og bidrar med masse vegetabilsk protein.
Fremgangsmåte billig fiskemiddag:
- Tin seiblokken, ta den gjerne i kjøleskap over natten.
- Tin blomkål og aspargesbønner (mikrobølgeovn går fint)
- Trekk fisken 5 min i lett saltet vann og sil av vannet. Legg til side (Å trekke er å «koke» fisken i vann som er så vidt under kokepunktet)
- Kok grønne erter i vann til de er møre (ca 15 minutter, men dette kan variere) sil av vannet
- Ha ertene i en stekepanne med hakket hvitløk og ha i grønnsakene.
- Stek i 5 minutter på høy varme og smak til med spisskummen, sriracha, salt og pepper.
- Flak opp fisken og vend den inn rett før servering.
Tips: Tin gjerne frossenmat i kjøleskap over natten, det kjøler ned kjøleskapet slik at det bruker mindre energi.