fbpx

Blåskjell med gulrot og blåmuggost

Nivå: Lett
30 minutter
2 personer
De salte og myke blåskjellene møter god kontrast i søt gulrot og skarp blåmuggost. Enkel og nydelig sommermat!
3 / 5
Kalorier
3 / 5
Fett
3 / 5
Proteiner
2 / 5
Karbohydrater

Fremgangsmåte

1. Rens blåskjellene

Start med å rense blåskjellene. Kast knuste skjell.

2. Fres gulrøttene

Fres gulrøttene i litt olivenolje i en stor gryte.

3. Ha i blåskjell

Når gulrøttene begynner å bli møre har du i finsnittet sjalottløk, blåskjell, litt salt og litt nykvernet pepper. Rør godt rundt for å spre gulrøttene og løken rundt. Ha i 2 dl tørr hvitvin og legg blåmuggosten over før du legger på lokk

4. Damp og server

Damp dem under lokk i ca 3-4 minutter til blåskjellene åpner seg og osten smeltes. Kast skjell som ikke har åpnet seg. Strø over finhakket kruspersille og rør rundt for å fordele smakene.
Server med litt brød og en grønn salat ved siden av, så er måltidet komplett.

Vis eller legg igjen vurdering

Legg igjen en omtale

Vurdering for denne siden

0,0
(0 vurderinger)
5 stjerner0%
4 stjerner0%
3 stjerner0%
2 stjerner0%
1 stjerne0%

Omtaler fra andre

Ingen har sagt sin mening ennå. Vær den første til å legge inn en vurdering.

Del med andre:

Legg igjen en kommentar