Laks med eple og sellerisalat
Fremgangsmåte
1. Saltbak potetene
Fyll et par cm grovt havsalt i bunn av en form eller dyp stekepanne som kan gå i ovnen.
Dytt nedi poteter så minst halve poteten er nedi saltet.
Stek på 200grader varmluft i ca 45 minutter – stikk en pinne eller tynn kniv i potetene for å sjekke underveis, de skal være helt møre.
2. Salt fisken og snitt grønnsakene
Salt laksefilétene og la de ligge 20 minutter med salt før du skyller i kaldt vann og tørker av dem med litt papir.
Kutt eple og sellerirot i tynne små strimler og legg raskt over i vann med eddik og søtning. Eddiken i laken forhindrer at eple blir brunt.
Ha nok eddik og søtning i til at det er tydelig sursøtt. Sett det i kjøleskapet mens du gjør klar resten.
Sil av laken før servering.
3. Lag ressing
Lag dressing med drømmelett ved å tilsette finhakket fersk mynte, salt og litt sitronsaft.
Når potetene er ferdig tar du de ut av ovnen og setter hele formen på bordet, de har godt av å kjøle seg ned litt så du har nok tid til å steke laksen nå.
4. Stek laksen
Stek laksen i litt olivenolje på middels+ varme på kun EN side.
Dette er en smart måte å passe på at man ikke steker i hjel laksen.
Stek til du ser at den er gjennomstekt i bunn og litt over halvveis oppover. Den skal fortsatt være rå helt på toppen! Da får du en saftig og god laks.
4. Annrett
Server laksen med litt eple og sellerisalat på toppen, og poteter og myntedressing ved siden av.