fbpx

Grovt surdeigsbrød med rug og solsikkekjerner

Nivå: Middels
24 timer
4 personer
Nydelig grovt surdeigsbrød med rug. Perfekt til helge frokosten!
4 / 5
Kalorier
2 / 5
Fett
1 / 5
Proteiner
4 / 5
Karbohydrater

Fremgangsmåte

1. Start med surdeigen

Start med 300gr surdeig. Husk å mate de resterende 100gr surdeig å sette det tilbake i kjøleskapet til neste brød!
Ha alt i en stor bolle å rør det sammen med en sleiv eller slikkepott. Pass på så alt er godt blandet, det burde være en jevn klissete deig.

2. Sett i kjøleskap

Plast bollen og sett den i kjøleskapet til neste dag. Siden vi lar den stå over natta slipper vi å bruke tid på elting!

3. Form brødene

Neste dag tar du bollen ut av kjøleskapet.
Den burde ha hevet litt, men ikke så mye på grunn av den lave temperaturen i kjøleskapet.
Rør/kna en sammen igjen med en sleiv eller henda og fordel deigen i smurte brødformer.
Denne oppskriften burde holde til 2 små brødformer eller 1 stor.
Et fint triks for å få deigen jevnt ut i formen er å ta litt vann på henda og dytte det nedi, da unngår man deigfingre.

4. Hev og stek

Dekk brødformene med plast og la dem stå i romtemperaratur til de har hevet til ca dobbel størrelse. Det vil ta litt forskjellig tid avhengig av hvor aktiv surdeigen var og temperatur i rommet.
Stek på 190grader varmluft i 50 minutter, ta ut av formen og avkjøl på rist.

MG 1872 scaled
Grovt surdeigsbrød med rug og solsikkekjerner 11

Vis eller legg igjen vurdering

Legg igjen en omtale

Vurdering for denne siden

4,8
(8 vurderinger)
5 stjerner88%
4 stjerner0%
3 stjerner12%
2 stjerner0%
1 stjerne0%

Omtaler fra andre

Gjest
9.09.2024

Et brød bakt med hvetemel (i følge ingrediensene) kan ikke bli et rugbrød (som tittelen sier).

Gjest
22.12.2020

Gjest
22.12.2020

Gjest
22.12.2020

Gjest
22.12.2020

Del med andre:

Legg igjen en kommentar