fbpx

Sylta egg

Nivå: Lett
1 time
12 personer
Hvorfor har man sluttet med dette? Du kan nesten ikke finne en eldre amerikansk film, der det IKKE står ett glaas syltede egg på bardisken. Nå vet vi jo i tillegg at egg er supersunt, naturens lille vitaminbombe og FULLE av proteiner, så hvorfor ikke ta opp igjen trenden? Det vanligste er kanskje varme kryddere som nellik og allehånde, det vil og gi eggene den brunlige fargen som mange kanskje forbinder med syltede egg. Om vi moderniserer litt og smakssetter med rødløk og timian istedenfor får du vakre rosa egg og ett glass som pynter opp kjøleskapet ditt:) Det er kjempegodt på rista brød, eller bare som en sunn proteinsnack om du er sulten mellom måltider. Etter en uke i glasset er eggene i seg selv fine og rosa, så det er nok mange små som ville blitt lykkelig for ett slikt ett i matpakka!
2 / 5
Kalorier
2 / 5
Fett
3 / 5
Proteiner
1 / 5
Karbohydrater

Fremgangsmåte

1. Lag laken

Kutt løken i tynne skiver, og ha alle ingredienser bortsett fra egg i en gryte. Kok opp og avkjøl til romtemperatur på kjøkkenbenken.
Juster smaken på laken med mer vann, eddik eller sukker avhengig av hvor syrlig og søt du vil ha den

2. Kok eggene

Kok eggene (ha dem i kokende vann i 7 minutter og avkjøl i isvann) og skrell dem når de er kalde.
Ha eggene i ett stort glass eller en bolle og hell over den avkjølte syltelaken.

3. Sett kaldt

La stå i kjøleskap i ihvertfall 3-4 dager, men om du kan vente en uke er de enda bedre

4. Varier gjerne!

Denne oppskriften kan varieres i det uendelige, du kan smaks sette laken med akkurat de krydderne og grønnsakene du ønsker. Siden eggene vil ta farge av det du har i laken er det også morsomt for barn!
Knæsj lilla rødbete egg til påskefrokost kanskje?

Vis eller legg igjen vurdering

Legg igjen en omtale

Vurdering for denne siden

5,0
(10 vurderinger)
5 stjerner100%
4 stjerner0%
3 stjerner0%
2 stjerner0%
1 stjerne0%

Omtaler fra andre

Gjest
22.12.2020

Gjest
22.12.2020

Gjest
22.12.2020

Anonymous
22.12.2020

Gjest
22.12.2020

Del med andre:

Legg igjen en kommentar