Handlekraftig mungbønnesalat
I Meierisvingen i Asker sentrum er det en spennende butikk full av alskens deilige økologiske matvarer. Butikken heter handlekraftig og sikter på å redusere bruken av engangsemballasje.
Prinsippet er smart og enkelt, ta med din egen emballasje og kjøp alt i løsvekt!
Du kan også få kjøpt flott og bærekraftig emballasje i butikken som du kan ta med på neste handletur.
Ikke bare blir handleturen morsom, det er supert for miljøet og det gjør det veldig lett å rydde ut varer når du kommer hjem.
Alle de handlekraftige ingrediensene i denne oppskriften kan du kjøpe i butikken i Asker.
Fremgangsmåte:
- Start med å legge bønnene i kaldt vann over natten.
- Kok mungbønnene i vann i ca 15-20 minutter. Sil av og sett til side på benken til avkjøling.
- Kok egg i 8 minutter og avkjøl i kaldt vann. Skrell og sett til side.
- Skrell gresskaret og kutt i terninger. Kok i 2-3 minutter til de er myke, men fortsatt har litt tyggemotstand. Avkjøl i kaldt vann og sett til side.
- Kutt fiken i terninger og ha i en liten kjele med olivenoljen, eddiken og honningen. Varm opp til litt kokepunktet og ta den av varmen. La stå til den skal brukes.
- Kutt kålen i tynne strimler, og blansjer den i 20 sekunder. Avkjøl i kaldt vann.
- Ha kålen i en bolle med grovhakkede valnøtter, det kokte gresskaret og mungbønnene.
- Hell over dressingen og fikenene og bland godt sammen. Smak til med salt og pepper og server i en skål med båter av kokt egg på toppen.
Denne retten står seg fint alene som en vegetarisk middag, men om du dropper eggene er den super som tilbehør til både kjøtt og fisk!
Fullt sortiment i butikken kan du se på www.handlekraftig.no