Høstgryte med elg
Varmende høstgryte med elgkjøtt for de sure kalde høstdagene.
Rødvin, rotgrønnsaker, sopp og tyttebær skaper bidrar til å gi fantastisk smak!
3 / 5
Kalorier
1 / 5
Fett
3 / 5
Proteiner
4 / 5
Karbohydrater
Alt skal i en og samme gryte, så middagen er enkel og lite plasskrevende.
Gryta serveres med potetmos.
Fremgangsmåte, høstgryte med elg:
- Skjær kjøttet i terninger og brun det godt i litt olje i en god og varm stekepanne.
- Ha kjøttet over i en gryte med vann, vin og krydderne og kok med lokk i 60 minutter, eller til det er nesten mørt nok.
- Ha i grønnsakene og kok i 45 minutter til. Smak til gryta med salt.
Fremgangsmåte, potetmos:
- Skrell potetene og kok dem møre i usaltet vann.
- Mos dem med en potetmoser eller press dem gjennom en sil. Spe i litt melk til du er fornøyd med konsistensen, ha i finhakket persille og hvitløk og smak til med salt og pepper.
- Server mosen i dype tallerkener med en raus porsjon gryte over.
Om du vil jevne suppen kan jevne med maisenna før du har i grønnsakene.
Om det er fest kan du såklart også ha i en fløteskvett, da blir den fyldig og god, men såklart også noe fetere.