fbpx

Høstgryte med elg

Nivå: Lett
2 timer
2-3 personer
Varmende høstgryte med elgkjøtt for de sure kalde høstdagene. Rødvin, rotgrønnsaker, sopp og tyttebær skaper bidrar til å gi fantastisk smak!
3 / 5
Kalorier
1 / 5
Fett
3 / 5
Proteiner
4 / 5
Karbohydrater

Alt skal i en og samme gryte, så middagen er enkel og lite plasskrevende. 
Gryta serveres med potetmos. 

Fremgangsmåte, høstgryte med elg: 

  1. Skjær kjøttet i terninger og brun det godt i litt olje i en god og varm stekepanne. 
  2. Ha kjøttet over i en gryte med vann, vin og krydderne og kok med lokk i 60 minutter, eller til det er nesten mørt nok. 
  3. Ha i grønnsakene og kok i 45 minutter til. Smak til gryta med salt. 

Fremgangsmåte, potetmos:

  1. Skrell potetene og kok dem møre i usaltet vann. 
  2. Mos dem med en potetmoser eller press dem gjennom en sil. Spe i litt melk til du er fornøyd med konsistensen, ha i finhakket persille og hvitløk og smak til med salt og pepper. 
  3. Server mosen i dype tallerkener med en raus porsjon gryte over. 

Om du vil jevne suppen kan jevne med maisenna før du har i grønnsakene.
Om det er fest kan du såklart også ha i en fløteskvett, da blir den fyldig og god, men såklart også noe fetere.

6J1A0359 webHQ 1
Høstgryte med elg

Vis eller legg igjen vurdering

Legg igjen en omtale

Vurdering for denne siden

0,0
(0 vurderinger)
5 stjerner0%
4 stjerner0%
3 stjerner0%
2 stjerner0%
1 stjerne0%

Omtaler fra andre

Ingen har sagt sin mening ennå. Vær den første til å legge inn en vurdering.

Del med andre: