Høstgryte med elg
Varmende høstgryte med elgkjøtt for de sure kalde høstdagene.
Rødvin, rotgrønnsaker, sopp og tyttebær skaper bidrar til å gi fantastisk smak!
3 / 5
Kalorier
1 / 5
Fett
3 / 5
Proteiner
4 / 5
Karbohydrater
Alt skal i en og samme gryte, så middagen er enkel og lite plasskrevende.
Gryta serveres med potetmos.
Fremgangsmåte, høstgryte med elg:
- Skjær kjøttet i terninger og brun det godt i litt olje i en god og varm stekepanne.
- Ha kjøttet over i en gryte med vann, vin og krydderne og kok med lokk i 60 minutter, eller til det er nesten mørt nok.
- Ha i grønnsakene og kok i 45 minutter til. Smak til gryta med salt.
Fremgangsmåte, potetmos:
- Skrell potetene og kok dem møre i usaltet vann.
- Mos dem med en potetmoser eller press dem gjennom en sil. Spe i litt melk til du er fornøyd med konsistensen, ha i finhakket persille og hvitløk og smak til med salt og pepper.
- Server mosen i dype tallerkener med en raus porsjon gryte over.
Stivelsen i potetene blir nemlig seigere og seigere jo mer vi arbeider med mosen, så trikset for en god potetmos er å røre og styre med den minst mulig! Derfor bruker kokker gjerne en sil som de presser de kokte potetene gjennom. Da blir potetene perfekt most til fin purè med kun ett enkelt press fra en skje eller slikkepott.
Salt er også med på å gjøre potetmosen seig, så salt putter man i helt til slutt.
Om du vil jevne suppen kan jevne med maisenna før du har i grønnsakene.
Om det er fest kan du såklart også ha i en fløteskvett, da blir den fyldig og god, men såklart også noe fetere.