fbpx

Menemen

Nivå: Middels
45 minutter
2 personer
Denne klassiske tyrkiske frokostretten er skikkelig comfort food. Den er i tillegg enkel å gjøre supersunn! Den spises ofte til frokost med salat og brød ved siden av, men den kan likegodt bli en kjøttfri middagsrett med ris til.
2 / 5
Kalorier
2 / 5
Fett
3 / 5
Proteiner
3 / 5
Karbohydrater

Fremgangsmåte

1. Riv tomatene

Kutt tomatene i to og riv dem med kjøttsiden inn på et grovt rivjern så du lager en slags tomatpuré av dem.
Sett til side og kast skallene.

2. Stek grønnsakene

Kutt løk og paprika i små biter, gjerne veldig små, men jeg var så sulten at jeg ikke tok meg tid til pirk og det gikk aldeles fint det og.
Fres det sammen i en stekepanne med høye kanter.

Menemen 3 scaled
Menemen 6

3. Ha i tomatene

Når det er blankt og mykt (skal ikke brunes) har du i tomatene og lar koke ned uten lokk til det er som en tykk grønnsaksmos.
Smak til med salt og bittelitt sukker eller søtning (om du faktisk finner skikkelig gode og modne tomater vil du ikke trenge det)

Menemen 4 scaled
Menemen 7

4. Ha i eggene

Lag fordypninger i sausen med en skje og kakk oppi egg. ha tilbake på middels varme under lokk i ca 7 minutter så eggene kokes/dampes nesten igjennom. De kan gjerne ha rennende plomme!

Menemen 5 scaled
Menemen 8

4. Anrett

Avslutt med litt fetaost og persille på toppen og server på frokostbordet med litt nystekt brød

Vis eller legg igjen vurdering

Legg igjen en omtale

Vurdering for denne siden

0,0
Rated 0,0 out of 5
(0 vurderinger)
5 stjerner0%
4 stjerner0%
3 stjerner0%
2 stjerner0%
1 stjerne0%

Omtaler fra andre

Ingen har sagt sin mening ennå. Vær den første til å legge inn en vurdering.

Del med andre:

Legg igjen en kommentar