Menemen
Fremgangsmåte
1. Riv tomatene
Kutt tomatene i to og riv dem med kjøttsiden inn på et grovt rivjern så du lager en slags tomatpuré av dem.
Sett til side og kast skallene.
2. Stek grønnsakene
Kutt løk og paprika i små biter, gjerne veldig små, men jeg var så sulten at jeg ikke tok meg tid til pirk og det gikk aldeles fint det og.
Fres det sammen i en stekepanne med høye kanter.
3. Ha i tomatene
Når det er blankt og mykt (skal ikke brunes) har du i tomatene og lar koke ned uten lokk til det er som en tykk grønnsaksmos.
Smak til med salt og bittelitt sukker eller søtning (om du faktisk finner skikkelig gode og modne tomater vil du ikke trenge det)
4. Ha i eggene
Lag fordypninger i sausen med en skje og kakk oppi egg. ha tilbake på middels varme under lokk i ca 7 minutter så eggene kokes/dampes nesten igjennom. De kan gjerne ha rennende plomme!
4. Anrett
Avslutt med litt fetaost og persille på toppen og server på frokostbordet med litt nystekt brød