Middag med gresskar, kikert og spinatsalat
Noen store poser med tørkede kikerter og bønner er fint å ha liggende, det metter og bidrar med ekstra protein slik at vi kan redusere mengden kjøtt.
Gresskaret kan byttes ut med andre grønnsaker du liker og har tilgjengelig, jeg hadde gresskar i hagen i sommer så jeg har mange gode og billige middager i vente.
Det er også ett supert sted å bli kvitt grønnsaker som trenger å bli brukt i bunn av skuffen.
Fra min barndom så husker jeg indrefilet av svin som en luksuriøs helgerett. På mystisk vis er denne stykningsdelen nå blitt en av de billigste magre kjøttstykkene i butikken! Jeg er ikke helt sikker på hvorfor, men det er nok en sammenheng med at det spises mye svin som tradisjonsmat her i landet, og mye ribbe i juletiden, så indrefileten blir det rett og slett overskudd av! Om noen vet kan dere godt sendt meg en melding.
Fremgangsmåte for middag med gresskar:
- Kok kikertene til de er møre (ca 10-15 minutter)
- Stek svinet i panne til det har en kjernetemperatur på 60 grader, det tar ca 12-15 minutter på middels-sterk varme. Hell over soyasaus og krydre med litt pepper siste minutt av steketiden.
- Tern opp gresskar og stek i panne med lokk, med hvitløk, kayenne, salt og pepper, til det er passe mørt.
- Tin en halv pose frossen spinat.
- Ha kokte kikerter og spinat sammen med gresskaret i stekepannen. Smak til mer og salt og pepper ved behov.
- Server med skiver av svin.
TIPS: Kokte kikerter kan godt fryses, så kok gjerne en stor porsjon og frys ned porsjoner til flere middager!
Svin kan så klart endres til hva som helst annet av lyst kjøtt eller fisk.
Dette er en fin rett og bruke opp grønnsaker som trenger å bli spist. De som kan stekes kan havne sammen med kikertene, og det som ikke tåler varme kan bli en salat på toppen.