Mexicansk tomatsuppe
Fremgangsmåte
1. Stek løken
Finhakk løk og hvitløk og stek på middels varme til det blir blankt.
2. Blend tomatene
Grovhakk tomatene og kjør dem til saus i blender sammen med krydderne.
3. Gjør en ting til
Ha tomatene, en boks hakka tomat, 2 ss tomatpure og en buljongterning oppi gryta med løk og la det småputre i ti minutters tid.
4. stek lime og kylling
Kutt en lime i 2 og stek med snittflaten ned i en stekepanne på middels varme i litt olje til den er gyllenbrun og karamellisert.
Stek kyllingbryst med salt og pepper til det er 65 grader i kjernetemperatur.
5. Smak til og anrett
Smak til suppen med salt, og litt sukker eller kunstig søtning.
Server suppen i dype tallerkenen med strimlet kyllingbryst blandet med vårløk, mais og koriander og server med en halv stekt lime. Server litt nystekt brød ved siden av om dere er ekstra sultne.