fbpx

Mexicansk tomatsuppe

Nivå: Middels
45 minutter
2 personer
Tomatsuppe er en klassiker i de fleste norske hjem. Hva med å lage en litt mer spennende variant enn toro sin? (og litt sunnere?)
3 / 5
Kalorier
1 / 5
Fett
3 / 5
Proteiner
2 / 5
Karbohydrater

Fremgangsmåte

1. Stek løken

Finhakk løk og hvitløk og stek på middels varme til det blir blankt.

2. Blend tomatene

Grovhakk tomatene og kjør dem til saus i blender sammen med krydderne.

3. Gjør en ting til

Ha tomatene, en boks hakka tomat, 2 ss tomatpure og en buljongterning oppi gryta med løk og la det småputre i ti minutters tid.

4. stek lime og kylling

Kutt en lime i 2 og stek med snittflaten ned i en stekepanne på middels varme i litt olje til den er gyllenbrun og karamellisert.
Stek kyllingbryst med salt og pepper til det er 65 grader i kjernetemperatur.

5. Smak til og anrett

Smak til suppen med salt, og litt sukker eller kunstig søtning.
Server suppen i dype tallerkenen med strimlet kyllingbryst blandet med vårløk, mais og koriander og server med en halv stekt lime.  Server litt nystekt brød ved siden av om dere er ekstra sultne.

Vis eller legg igjen vurdering

Legg igjen en omtale

Vurdering for denne siden

0,0
Rated 0,0 out of 5
(0 vurderinger)
5 stjerner0%
4 stjerner0%
3 stjerner0%
2 stjerner0%
1 stjerne0%

Omtaler fra andre

Ingen har sagt sin mening ennå. Vær den første til å legge inn en vurdering.

Del med andre:

Legg igjen en kommentar