fbpx

Sei med pak choy, sesam og lime dressing

Nivå: Middels
1 time
2 personer
Pak choy, eller bok choy om det også kalles er en asiatisk kålvekst som er veldig mild på smak, crisp og mør, nesten som en blanding av isberg salat og ung spinat. Den er ypperlig å dampe raskt og dressere med en smaksrik dressing som jeg gjør her
3 / 5
Kalorier
1 / 5
Fett
4 / 5
Proteiner
2 / 5
Karbohydrater

Fremgangsmåte

1. Start med å marinere fisken

Legg den i en passende form (smurt) og dryss på litt soyasaus, mørk soyasaus, litt sesamolje og kvernet sort pepper. La den ligge på kjøkkenbenken mens du forbereder resten

Sei med pak choy sesam og limedressing 1 scaled
Sei med pak choy, sesam og lime dressing 10

2. Kutt opp grønnsakene

Kutt løken i 2 og legg den med snittflaten ned i en grillpanne på middels varme.
Kutt pak choy i 2 og paprika i store firkanter. Kutt stilken av purren i ca 7-10 cm biter og del dem i 2 på langs.

3. Rist sesamfrø

Rist sesamfrø til dressingen i en tørr panne til de er gyllenbrune

Sei med pak choy sesam og limedressing 6 scaled
Sei med pak choy, sesam og lime dressing 11

4. Lag dressing

Smelt 1 ss honning i mikroen i en liten skål og blad i de ristede sesamfrøene, saft og zest fra en lime, fishsauce, soyasaus, sriracha og svart pepper

Sei med pak choy sesam og limedressing 7 scaled
Sei med pak choy, sesam og lime dressing 12

5. Gjør ferdig grønnsakene

Når løken er mør nesten helt igjennom kan du legge i paprika og purreløk i panna og sette opp temperaturen til et sted mellom middels og høy varme og stek videre til alt er mørt

Sei med pak choy sesam og limedressing 8 scaled
Sei med pak choy, sesam og lime dressing 13

6. Stek fisken

Sett Seien i ovn på 200 grader i ca 6-10 minutter, vært forsiktig så den ikke stekes for mye, fisk er delikat og skal så vidt gjennomstekes! Test med en finger underveis, press fingeren ned midt i den tykkeste delen av fileten, hvis kjøttet gir etter og flaker seg er den ferdig og må ut av ovnen.
På en måte kan du si at så fort du kan grave fingeren gjennom fisken uten nevneverdig motstand og treffe stekebrettet under er den ferdig. Ikke den mest elegante metoden kanskje, men jeg tror mange har godt av å prøve for å lære seg og ikke oversteke fisk. Når man har gjort det en gang eller to klarer man seg med et forsiktig press øverst på fiskekjøttet og så vil man kjenne konsistensen nedover i kjøttet

7. Damp pak choy

Til slutt skal pak choyen dampes, dette går lynraskt!
Ha litt vann i en stor stekepanne med lokk så det dekker bunnen, legg i pak choy med snittflaten ned og sett på max varme. La den dampe under lokk i ca 40-60 sekunder og ta den ut og la den renne av seg på en rist eller litt papir.
Legg alt over på tallerken og hell over dressingen slik at alle grønnsakene får godt med smak.
Noen vil nok foretrekke noen ekstra saltkorn over, men prøv uten først, husk at soyasaus og fishsauce er veldig salt fra før av, og det kan hende det holder!

Sei med pak choy sesam og limedressing 9 scaled
Sei med pak choy, sesam og lime dressing 14

Vis eller legg igjen vurdering

Legg igjen en omtale

Vurdering for denne siden

0,0
(0 vurderinger)
5 stjerner0%
4 stjerner0%
3 stjerner0%
2 stjerner0%
1 stjerne0%

Omtaler fra andre

Ingen har sagt sin mening ennå. Vær den første til å legge inn en vurdering.

Del med andre:

Legg igjen en kommentar