Sei med pak choy, sesam og lime dressing
Fremgangsmåte
1. Start med å marinere fisken
Legg den i en passende form (smurt) og dryss på litt soyasaus, mørk soyasaus, litt sesamolje og kvernet sort pepper. La den ligge på kjøkkenbenken mens du forbereder resten
2. Kutt opp grønnsakene
Kutt løken i 2 og legg den med snittflaten ned i en grillpanne på middels varme.
Kutt pak choy i 2 og paprika i store firkanter. Kutt stilken av purren i ca 7-10 cm biter og del dem i 2 på langs.
3. Rist sesamfrø
Rist sesamfrø til dressingen i en tørr panne til de er gyllenbrune
4. Lag dressing
Smelt 1 ss honning i mikroen i en liten skål og blad i de ristede sesamfrøene, saft og zest fra en lime, fishsauce, soyasaus, sriracha og svart pepper
5. Gjør ferdig grønnsakene
Når løken er mør nesten helt igjennom kan du legge i paprika og purreløk i panna og sette opp temperaturen til et sted mellom middels og høy varme og stek videre til alt er mørt
6. Stek fisken
Sett Seien i ovn på 200 grader i ca 6-10 minutter, vært forsiktig så den ikke stekes for mye, fisk er delikat og skal så vidt gjennomstekes! Test med en finger underveis, press fingeren ned midt i den tykkeste delen av fileten, hvis kjøttet gir etter og flaker seg er den ferdig og må ut av ovnen.
På en måte kan du si at så fort du kan grave fingeren gjennom fisken uten nevneverdig motstand og treffe stekebrettet under er den ferdig. Ikke den mest elegante metoden kanskje, men jeg tror mange har godt av å prøve for å lære seg og ikke oversteke fisk. Når man har gjort det en gang eller to klarer man seg med et forsiktig press øverst på fiskekjøttet og så vil man kjenne konsistensen nedover i kjøttet
7. Damp pak choy
Til slutt skal pak choyen dampes, dette går lynraskt!
Ha litt vann i en stor stekepanne med lokk så det dekker bunnen, legg i pak choy med snittflaten ned og sett på max varme. La den dampe under lokk i ca 40-60 sekunder og ta den ut og la den renne av seg på en rist eller litt papir.
Legg alt over på tallerken og hell over dressingen slik at alle grønnsakene får godt med smak.
Noen vil nok foretrekke noen ekstra saltkorn over, men prøv uten først, husk at soyasaus og fishsauce er veldig salt fra før av, og det kan hende det holder!