fbpx

Sunn lasagne med squash og cottage cheese 

Nivå: Middels
1,5 timer
4 personer
Siden jeg er av den typen som liker store porsjoner, kommer jeg bedre ut av det ved å velge en sunn lasagne variant uten pasta og ost. Prøv da vel, det er en veldig god måte og øke grønnsaksinntaket på!
3 / 5
Kalorier
1 / 5
Fett
4 / 5
Proteiner
2 / 5
Karbohydrater

Lasagne er mange sin favoritt. Det metter mange og er minst like godt dagen derpå. Lasagne i seg selv er ikke nødvendigvis så usunt, det handler om mengden man spiser.  Pasta er karbohydratrikt og inneholder ikke så mye verdifulle næringsstoffer i forhold til mengden energi. Samtidig kan det fort bli for mye olje i sausen, og ost og melk er rikt på fett og kalorier. 

Det er en avgjørende forskjell mellom pasta og squash, som gjør fremgangsmåte noe annerledes. Det er at pasta absorberer væske, squash derimot , slipper væske.  Både bechamel og kjøttsaus bør være så fast og tørr som mulig, slik ar du får en fin lagdelt lasagne, og ikke en suppe! 

Fremgangsmåte sunn lasagne:  

  1. Skjær tynne skiver av squashen med ostehøvel eller mandolin. 
  2. Salt squashskivene og la de ligge 15 minutter for å trekke ut væske. Du skal merke at de blir mykere. 
  3. Kutt grønnsakene til kjøttsausen i små terninger. 
  4. Stek de i panna uten olje, ha på litt salt og ett lokk så vil det trekkes ut litt fuktighet fra grønnsakene som blir til damp under lokket. 
  5. Stek karbonadedeigen gyllen og hakk den opp. Tilsett den i gryten med grønnsakene. 
  6. Ha grønnsakene tilbake i panna med kjøttet, tilsett tomatpuré, hakkede tomater, laurbærblad og oregano. 
  7. Kok opp og la det småkoke i ca 20-30 minutter til alle grønnsakene er møre. 
  8. Pass på at tomatsausen ikke er for flytende, du er ute etter en ganske tørr kjøttsaus som kan holde formen sin når du skjærer ut stykker av lasagnen. Om den er for løs koker du den inn litt til, om den blir for fast kan du ha i litt vann. 
  9. Smak til med salt og pepper. 
  10. Lag hvit saus 
  11. Ha 7 dl av melken i en kjele og varm opp på lav varme til den koker. Bruk god tid og rør ofte så det ikke svir seg. 
  12. Rør ut maisennaen i dem siste desiliteren med kald melk og rør inn i melken under omrøring. 
  13. Smak til med salt, pepper og muskat. Sausen skal være tykk. 
  14. Skyll squashen og tørk skivene mellom 2 kjøkkenhåndklær så de er så tørre som mulig. 
  15. Bygg lasagnen, start med kjøttsaus, ha på ett lag hvit saus og til slutt ett lag squash. Fortsett til alt er brukt opp. 
  16. Avslutt med å legge cottage cheese jevnt utover toppen, og ha på litt salt. 
  17. Stek på 180 grader i 40 minutter, la avkjøle i minst 30 minutter på benken før dere skal spise. 
  18. Server gjerne med en stor grønn salat og kesamdressing! 

Vis eller legg igjen vurdering

Legg igjen en omtale

Vurdering for denne siden

0,0
Rated 0,0 out of 5
(0 vurderinger)
5 stjerner0%
4 stjerner0%
3 stjerner0%
2 stjerner0%
1 stjerne0%

Omtaler fra andre

Ingen har sagt sin mening ennå. Vær den første til å legge inn en vurdering.

Del med andre: