fbpx

Gulrotsuppe med fenikkel og urtesalat

Nivå: Middels
45 minutter
2 personer
Denne spektakulære fargeklatten av en suppe passer perfekt nå på høsten, og det skader ikke at den er sunn nok til å spise hver dag. Like sunn som den er fargerik, enkel å lage og imponerer de fleste i familien.
2 / 5
Kalorier
1 / 5
Fett
3 / 5
Proteiner
2 / 5
Karbohydrater

Purè supper er den supersunne suppefamilien der man bruker grønnsaker for å tykne suppen. Når man først lærer hvor lett man kan kombinere væske, grønnsak, krydder og en blender for å lage deilige sunne supper, så kan man eksperimentere i det uendelige med supperreportoaret!

Fremgangsmåte gulrotsuppe med fenikkel og urtesalat:

  1.  Skrell og kutt gulrøttene og søtpoteten i ca 3 cm lange biter så de koker jevnt. Ha gresskarkjernene i en liten kopp og ha i en stor ts salt og litt kokende vann. Rør godt rundt og la de ligge i saltvannet mens du forbereder resten. Hell kraft eller vann og kraftterning over gulrøttene og søtpotetene og kok under lokk til gulrøttene er helt møre. 
  2. Kutt fennikelen i tynne skiver (bruk gjerne en mandolin) og legg det i Iskaldt vann. Dette gjør fennikelen ekstra sprø og god. 
  3. Sil så av vannet på gresskarkjernene og fordel de ut på et lite stekebrett. Stek de på 160grader til de er gylne. Stek biffene raskt i panna, om du bruker steketermometer er du ute etter ca 54 grader i kjernetemperatur før du tar de ut av panna og lar de hvile på benken. 
  4. Kutt ingefær i tynne skiver med kniv og ha det i en blender. Ha i gulrøttene og kraften i blenderen og kjør i et par minutter på max hastighet. Spe i litt kokende vann om den er for tykk, så du får en fin kremet suppekonsistens. Smak til med eventuelt mer ingefær (det er perfekt om du kjenner en mild varme fra ingefæren når du smaker, salt og litt nykvernet sort pepper. Så kommer det lille kokketrikset, sil suppa ved å pressen den gjennom en sil med baksiden av en skje eller slikkepott, det gjør suppa ekstra fløyelsmyk og sikrer at du ikke får noen trevlete biter av ingefær med.  Ha det tilbake i kjelen og hold suppa varm. 
  5. Så gjør du ferdig fennikelsalaten; sil av fennikelen så den er helt tørr, ha den i en bolle og ha i plomme kuttet i tynne skiver, grovhakket mynte og koriander, sesamolje og eddik. Vend alt sammen så det blir godt dekket av dressingen og smak til med litt salt. Ha suppa i forhåndsvarmede dype tallerkener eller skåler, legg kjøtt i viftemønster rundt og ha en god neve fennikelsalat på toppen. Dryss over gresskarkjerner og noen dråper god olivenolje og server. 

Tips: Visste du at det kan gi ekstra spennende smaksopplevelser å lage mat med mindre fett?  I en suppe som dette vil man ofte bruke fløte eller kokosmelk. Fett gjør den fyldigere og gir lang ettersmak. Men fettet dekker samtidig smaksløkene til den grad at man mister litt av intensiteten og friskheten i smaken. 

Vis eller legg igjen vurdering

Legg igjen en omtale

Vurdering for denne siden

0,0
(0 vurderinger)
5 stjerner0%
4 stjerner0%
3 stjerner0%
2 stjerner0%
1 stjerne0%

Omtaler fra andre

Ingen har sagt sin mening ennå. Vær den første til å legge inn en vurdering.

Del med andre: