Sukkerfri Gløgg
Fremgangsmåte
1. Start med krydrene
Start med rødvin, vann og alle krydderne og kok det opp og la det putre i 15 minutter så du får ut smaken av krydderne. Lukt deg frem og ha gjerne i mer av de krydderne du liker
2. Bland i brus
Ha i pepsimax og kok opp på ny. Kullsyren forsvinner selvfølgelig når den kokes opp
3. Smak til med sødme og syre
Smak til med sitronsyre og suketter, begynn med ca 1 ts sitronsyre og 10 suketter og juster derfra om du vil ha den syrligere eller søtere. (Jeg endte opp på 20 suketter og 1,5 ts sitronsyre)
4. Sil gløggen
La gløggen putre i 15 min og sil den for å få ut krydderne.
Krydderne jeg har brukt er det jeg hadde tilgjengelig, men det kan varieres i det uendelige.
Kanel, ingefær og nellik vil jeg si er viktig for å få gløgg smaken, men du kan gjerne eksperimentere med andre smaker og! Litt revet appelsinskall ville for eksempel vært nydelig!