fbpx
youtube gradering

Lag din egen surdeig

Skap din egen surdeig, steg for steg! Det tar 6 dager, og du trenger ikke noe annet enn vann og fint sammalt rugmel
3 / 5
Kalorier
1 / 5
Proteiner
4 / 5
Karbohydrater

Dag 1

Bland 200 gram fin sammalt rug og 200 gram kaldt vann i en bolle. Sett på et lokk eller legg over plastfolie, og la stå i 2 dager på kjøkkenbenken.

Dag 3, 4 og 5

Nå skal du se at det bobler i deigen, og at den har fått liv.

Bruk 100 gram av surdeigen. Bland denne med 150 gram fin sammalt rug og 150 gram kaldt vann. Resten av surdeigen kaster du. Dekk til deigen, og la stå på kjøkkenbenken.

Dag 6

Gjør som dag 3, 4 og 5. Ta ut 100 gram og surdeigen, og mat den med vann og mel. Nå er deigen blitt stabil og levedyktig, så du kan sette den i kjøleskapet

Videre behandling av surdeigen

Surdeigen din kan stå i kjøleskapet. Hver uke skal du mate den for at den skal leve videre. Bruk 150 gram mel, 150 gram vann og 100 gram av surdeigen. Det som blir til overs av surdeigen kaster du, eller bruker til å bake brød.

Du kan trygt gi surdeigen din navn, og knytte følelser til den. Min surdeig heter Henriette, og har bodd hos meg i 4 år. Jeg mater henne hver helg. Det har hendt at jeg har glemt henne, og hoppet over matingen en helg. Det har gått fint, men da blir hun litt døsig og ikke like aktiv. Jeg anbefaler absolutt å mate hver helg. Hvis du skal reise bort en måned, ikke glem den stakkars surdeigen din hjemme. Husk å få noen til å mate den.

Vis eller legg igjen vurdering
Rated 5,0 out of 5

Legg igjen en omtale

Vurdering for denne siden

5,0
Rated 5,0 out of 5
(12 vurderinger)
5 stjerner100%
4 stjerner0%
3 stjerner0%
2 stjerner0%
1 stjerne0%

Omtaler fra andre

Gjest
Rated 5,0 out of 5
8.09.2023

Veldig greit og enkelt forklart😀

Grethe
Rated 5,0 out of 5
20.03.2021

Veldig grei forklaring😀

Gjest
Rated 5,0 out of 5
22.12.2020

Anonymous
Rated 5,0 out of 5
22.12.2020

Anonymous
Rated 5,0 out of 5
22.12.2020

Del med andre:

Legg igjen en kommentar