Chiligryte med kylling og rotmos
Fremgangsmåte
1. Lag kålrotstappe
Start med kålrabistappen, skrell kålroten og kutt den i store biter. legg den på ett stekebrett med bakepapir og dekk med aluminiumsfolie.
Stek på 200 grader varmluft i ca 1-1,5 time til du ser den begynner å bli brun og karamellisert i bunn.
Mos den med en potetstapper, stavmixer eller i blender og spe inn litt vann eller melk til riktig konsistens.
Den skal være skikkelig tykk, så den tåler den sausete chilligryta. Smak til med salt, pepper og litt revet muskat.
2. Lag chiligryten
Kutt gulrot og løk i små terninger og stek lett i en dyp jerngryte med litt olje.
Ha i kylling kuttet i små terninger og stek videre til kyllingen får litt farge.
Ha i krydderne, kakaopulver, hakket hvitløk og tomatpuréen og fres det videre i et par minutter på middels varme. Pass på så det ikke svir seg i bunn!
Ha i hakkede tomater, vann og sausene og la det småputre i en times tid, eller til det er passe tykt. Vent med å smake til gryten med salt og sukker eller søtning til du har kokt den ned så tykk du vil ha den, ellers blir det fort for salt.
3. Annrett
Server gryta og rotmosen på bordet og dryss rikelig med finstrimlet vårløk på toppen.