fbpx

Sunn gazpacho med grillet tofu

Nivå: Lett
40 minutter
4 personer
Ekstra sunn variant av en allerede sunn suppe. Gazpacho er en kald spansk grønnsakssuppe som passer godt til middag på varme sommerdager eller som en liten lunsjrett.
2 / 5
Kalorier
1 / 5
Fett
3 / 5
Proteiner
2 / 5
Karbohydrater

I denne oppskriften ville jeg øke proteininnholdet og redusere mengden olje som brukes, for å lage en skikkelig sunn gazpacho, som er mer verdifull som treningsmat. Jeg brukte tofu, for å holde retten vegansk, men det er ingenting i veien med å servere supper med spekeskinke, kokt egg eller fisk om du ønsker!

Tofuen gjør også at gazpachoen blir en mer mettende og komplett som middagsrett.
De fleste oppskrifter inneholder også brødsmuler som hjelper å jevne suppa og gi den en fyldig og smidig munnfølelse. Brødsmulene bytter jeg ut med hvite bønner, så ble suppa like godt glutenfri også! Da snakker vi sunn gazpacho!

Fremgangsmåte:

  1. Ta halvparten av tomatene og en paprika, del i grove terninger og stek i ovnen i 20 minutter på 200 grader. 
  2. Grovhakk resten av grønnsakene. 
  3. Ha både rå og ferske grønnsaker, olivenolje, bønner og 1 dl vann i blender og kjør det til en jevn suppe . Ha i litt vann om du vil ha suppen tynnere. 
  4. smak til med salt, kajenne, limesaft eller eddik og honning. Sett i kjøleskap til avkjøling. Det er supert å lage denne suppen dagen før, så den får avkjølt seg ordentlig!
  5. Kutt tofu i skiver eller terninger, tre på grillspidd og pensle med olje, salt og pepper. 
  6. Grill et par minutter på hver side, eller stek i grillpanne og ha over finhakkede urter før servering. 
  7. Server suppen avkjølt med nygrillet tofu ved siden av.
Gazpacho med grillet tofu
Sunn gazpacho med grillet tofu 7

Vis eller legg igjen vurdering

Legg igjen en omtale

Vurdering for denne siden

0,0
(0 vurderinger)
5 stjerner0%
4 stjerner0%
3 stjerner0%
2 stjerner0%
1 stjerne0%

Omtaler fra andre

Ingen har sagt sin mening ennå. Vær den første til å legge inn en vurdering.

Del med andre: