Bacalao
Bacalao er skikkelig comfort food for kjølige dager. Og det er SÅ nære å være supersunt! Man kan ikke si at bacalao er usunt, men vanligvis tilsettes en så stor mengde olivenolje, at fettprosenten og kalorimengden blir litt vel høy.
Her er en sunnere hverdagsvariant, gjort enkelt og med minst mulig arbeid ved å bake den i ovnen fremfor å koke den i en gryte som trenger mer overvåking og røring.
3 / 5
Kalorier
2 / 5
Fett
3 / 5
Proteiner
3 / 5
Karbohydrater
Fremgangsmåte
1. Kutt opp
Vann ut klippfisken i ett døgn på forhånd.
Kutt poteter og løk i 0,5 cm tykke skiver og klippfisken i store terninger.
2. Legg i form
Legg potet, løk, oliven, laurbær, klippfisk og finhakket hvitløk i bunn av en smurt rektangulær ovnsform og dryss over litt olivenolje, hell over hakka tomater og hvitvin. Krydre med litt salt og pepper og rist litt på formen for å få blandet det godt sammen.
3. Bak i ovnen
Dekk med lokk eller aluminiumsfolie og stek på 160 grader i 1 time og 1 kvarter. Det siste kvarteret uten lokk. og la det stå 10 minutter på benken for å kjøle deg ned litt før dere skal spise.
4. Server
Dryss litt hakket persille over og server med nystekt brød om du ønsker ekstra metningsgarnityr.