Sunn blomkålpizza
100gr blomkål inneholder ca 24 kcal og 5 gr karbohydrat.
Til sammenligning inneholder 100gr hvetemel ca 340 kcal og 68gr karbohydrat!
Forskjellen er enorm og helt avgjørende for om pizza er en rett som bør høre til de sjeldne kosemiddager, eller om den kan spises med god samvittighet enhver ukedag.
Hva vi har på toppen har selvfølgelig også mye å si, men her er det heldighvis enkelt å gjøre sunne valg!
Fremgangsmåte sunn blomkålpizza:
- Grovkutt blomkålen og kjør den i foodprosessor til den har konsistens som grove brødsmuler.
- Ha over i en bolle og rør inn psylliumhusk og krydder.
- Bland i egg og rør med slikkepott til det er en jevn røre.
- Smør utover bakepapir på stekebrett og forhåndsstek på 180 grader varmluft i 20-25 minutter.
- Ta ut bunnen og smør på tomatpuré eller pizzasaus.
- Dryss på revet ost og topp med skinkebiter og/eller annen ønsket topping.
- Strø over litt urter og salt til slutt.
- Stek på 200 grader varmluft til den er gyllen (15-20min).
Tips:
Små kjøttboller av karbonadedeig med masse hvitløk er knallgod topping!
Fiberhusk er ett fortykningsmiddel lagd av loppefrø. Det inneholder enormt med fiber, og binder store mengder væske. Du kan fint lage pizzabunnen uten fiberhusk eller andre bindemidler, men bunnen blir da litt løsere i konsistensen (den holder fortsatt formen når du skjærer stykker)