fbpx

Grillet kyllingbryst med neper og løpstikke

Nivå: Middels
1 time
2 personer
Kyllingbryst er skikkelig digg på grillen! Milde vår-neper med brunet smør og løpstikke er perfekt garnityr som skriker norsk vår! Tips: Stort sunnere blir det ikke! Råvarenes rene gode smaker får dominere uten å kamufleres av fløte. Ertepureen blir bare enda bedre uten, den får en intens søt og ren ertesmak!
3 / 5
Kalorier
3 / 5
Fett
4 / 5
Proteiner
2 / 5
Karbohydrater

Fremgangsmåte

1. Gjør klar grønnsakene

Skrell og kutt nepene i båter. Kok dem i saltet vann i noen minutter til de er nesten ferdige, sil av dem og la dem dampe seg litt tørre. Kok opp vann, eddik og sukker og ha i reddiker kuttet i 2. Trekk kjelen av varmen og la reddikene trekke i 2-3 minutter. 

Grillete kyllingbryst med neper sylta reddiker og ertepuré 1 scaled
Grillet kyllingbryst med neper og løpstikke 6

2. Stek kyllingen

Snitt kyllingbrystene på skinnsiden, pensle med olivenolje og krydre med salt og pepper. Grill dem på middels varme i ca 6 minutter på hver side, eller til kjernetemperatur på 60 grader. 

Grillete kyllingbryst med neper sylta reddiker og ertepuré 2 scaled
Grillet kyllingbryst med neper og løpstikke 7

3. Lag ertepuréen

Kok ertene møre i lettsaltet vann, kjør dem til fin puré i blender med litt av kokevannet og smak til med salt og pepper, den skal være som en tykk saus, ikke som en stappe. Om du vil ha den ekstra fin kan du pressen puréen gjennom en fin sil etterpå. 

Grillete kyllingbryst med neper sylta reddiker og ertepuré 3 scaled
Grillet kyllingbryst med neper og løpstikke 8

4. Lag nøttesmør

Grovhakk hasselnøttene og rist dem lett i en tørr panne til de begynner å få farge. Skru ned varmen litt og tilsett en ss smør. Når smøret slutter å frese og begynner å lukte nøtteaktig tilsetter du de kokte nepene og grovhakket løpstikke. Ved nepene godt i nøttesmøret så de blir jevnt dekket. Smak til med salt og pepper. 

4. Annrett

Legg ertepuréen i bunn av tallerkenen og topp den med nepene, kyllingbrystet og de syltede reddikene. Strø gjerne over enda litt mer fersk løpstikke! 

Vis eller legg igjen vurdering

Legg igjen en omtale

Vurdering for denne siden

0,0
(0 vurderinger)
5 stjerner0%
4 stjerner0%
3 stjerner0%
2 stjerner0%
1 stjerne0%

Omtaler fra andre

Ingen har sagt sin mening ennå. Vær den første til å legge inn en vurdering.

Del med andre:

Legg igjen en kommentar