fbpx

Svart pepper laks med wokgrønnsaker

Nivå: Lett
30 minutter
2 personer
Pepperet virker kanskje som et påfunn fra hakkebakkeskogen, men det skjer noe magisk når man rister pepperet! Det blir mildere og søtere og kan brukes i større mengder enn vanlig, uten å bli for sterkt. Prøv svart pepper laks neste gang du er i fiskehumør!
4 / 5
Kalorier
4 / 5
Fett
3 / 5
Proteiner
2 / 5
Karbohydrater

Wok er et herlig åpent begrep. Navnet kommer fra den asiatiske parabolske stekepannen som vanligvis varmes opp til den er rykende varm over kull eller gassgrop slik at varmen kommer opp langs hele utsiden av wokpannen. De wokmodellene vi finner til vanlig bruk her i norge er dessverre elendige, for den lille flate bunnen man kan sette på platetoppen på komfyren er jo mindre enn en vanlig stekepanne, og derfor kaldere og dårligere å wokke i, enn en helt vanlig stekepanne. 

Så jeg kaller det wok, på grunn av ingrediensene og fremgangsmåten, men bruk gjerne en vanlig stor stekepanne med høye kanter til denne oppskriften! 
I denne oppskriften kan du forresten også bruke det du har i wokken, du trenger ikke følge planen. Velg de grønnsakene du ønsker! 

Fremgangsmåte:

Svart pepper laks:


1. Ha hel sort pepper i en tørr varm stekepanne og rist i noen minutter til det starter å “poppe” og ryke litt. Du vil kjenne lukten endre seg til en deilig søtlig krydret lukt. Knus i morter eller kjør i en liten foodprosessor. 
2. Ha pepperet på en flat tallerken og dekk laksefiletene med pepper på begge sider. 
3. Stek laksen i middels varm panne i litt olje ca 2 minutter på hver side. Salt før servering. 

Wokgrønnsaker:


1. Ha alle grønnsakene i en wok og ha i ½ dl vann. Ta på lokk og damp grønnsakene i et par minutter. Sil av overflødig vann om det er noe igjen. 
2. Ha på chili, hvitløk, ingefær, hoisin saus og soyasaus og smak til med salt om det trengs. 

Tips: Pass på å ikke steke laksen for lenge! Den skal så vidt begynne å flake seg, og helst ha en kjernetemperatur på ca 55 grader.
Pass også på så du er klar med grønnsakene når laksen er ferdig, så du ikke risikerer og oversteke laksen.

Vis eller legg igjen vurdering

Legg igjen en omtale

Vurdering for denne siden

0,0
(0 vurderinger)
5 stjerner0%
4 stjerner0%
3 stjerner0%
2 stjerner0%
1 stjerne0%

Omtaler fra andre

Ingen har sagt sin mening ennå. Vær den første til å legge inn en vurdering.

Del med andre: