Ovnsbakt makrell med nykål og rabarbra
Fremgangsmåte
1. Sylt rabarbra
Kutt rabarbraen i ca 3 cm lange staver. Ha den i en liten kjele og ha i vann, eddik og sukker. Kok opp og sku ned varmen så det småputrer. La rabarbraen ligge i den varme laken til den er mør før du løfter den ut og lar den renne av seg på litt papir.
2. Lag dressingen
Bland ½ boks lettrømme med finhakket gressløk og smak til med salt og pepper.
3. Snitt fisken
snitt skinnet på makrellfiletene og legg dem med kjøttsiden ned på ett stekebrett med bakepapir smurt med litt olje eller smør
4. Damp kålen og putt makrellen i ovnen
Kutt nykålen i båter og damp i en kjele med vann og en ts smør i ca 4 minutter.
Stek makrellen i ovnen i 8 minutter på 200grader varmluft. Legg makrellen over på en forvarmet tallerken og server med den dampede nykålen, gressløkdressing og syltet rabarbra