fbpx

Ovnsbakt makrell med nykål og rabarbra

Nivå: Middels
45 minutter
2 personer
Den ferske makrellen er på sitt aller beste på våren, sprek og fast i fisken! Og når nykålen er i butikken, mangler man bare litt rabarbra fra hagen så har man en lett og vakker vår rett til årets første varme solskinnsdager.
3 / 5
Kalorier
3 / 5
Fett
3 / 5
Proteiner
2 / 5
Karbohydrater

Fremgangsmåte

1. Sylt rabarbra

Kutt rabarbraen i ca 3 cm lange staver. Ha den i en liten kjele og ha i vann, eddik og sukker. Kok opp og sku ned varmen så det småputrer. La rabarbraen ligge i den varme laken til den er mør før du løfter den ut og lar den renne av seg på litt papir.

2. Lag dressingen

Bland ½ boks lettrømme med finhakket gressløk og smak til med salt og pepper.

3. Snitt fisken

snitt skinnet på makrellfiletene og legg dem med kjøttsiden ned på ett stekebrett med bakepapir smurt med litt olje eller smør

4. Damp kålen og putt makrellen i ovnen

Kutt nykålen i båter og damp i en kjele med vann og en ts smør i ca 4 minutter.
Stek makrellen i ovnen i 8 minutter på 200grader varmluft. Legg makrellen over på en forvarmet tallerken og server med den dampede nykålen, gressløkdressing og syltet rabarbra

Vis eller legg igjen vurdering

Legg igjen en omtale

Vurdering for denne siden

0,0
(0 vurderinger)
5 stjerner0%
4 stjerner0%
3 stjerner0%
2 stjerner0%
1 stjerne0%

Omtaler fra andre

Ingen har sagt sin mening ennå. Vær den første til å legge inn en vurdering.

Del med andre:

Legg igjen en kommentar