fbpx

Hval på grillen

Nivå: Lett
30 minutter
2 personer
Hvis ikke du har prøvd hval på grillen så bør du absolutt gjøre det denne sommeren. Med riktig tilberedning er hval noe av det møreste og mest delikate kjøttet du kan spise! Selv om hvalen svømmer i havet med andre fisk, er kjøttet rødt og skal behandles som biff. Det er altså viktig å ikke steke det for mye, det skal være rosa og saftig. Steker man hval for lenge, så det blir tørt og grått kan man likeså godt spise skosåle.
3 / 5
Kalorier
1 / 5
Fett
4 / 5
Proteiner
2 / 5
Karbohydrater

Hvalkjøtt er magert, og det lille fettet som er i kjøttet, er rikt på omega-3. I tillegg inneholder det mye vitamin A, D, B6 og B12. 

Server med freshe og fargerike grønnsaker og sunn tzatziki så får du kjenne hvor godt hval på grillen er! 

Fremgangsmåte for hval på grillen:

  1. Start med tzatzikien. Riv agurken på den grove siden av rivjernet og strø på litt salt. La den ligge noen minutter. 
  1. Klem fuktigheten ut av agurken og bland med kesam og finhakket hvitløk. Smak til med salt og pepper. 
  1. Kutt cherrytomater i 2 og kutt squashen og sukkerertene slik at de blir på ca samme størrelse som tomatene. 
  1. Pensle hvalen med litt olivenolje, salt og pepper og grill den på høy varme, 4-5 minutter pr side. Legg til side og la kjøttet hvile mens du gjør ferdig grønnsakene.  (Om du bruker steketermometer bør du sikte på å treffe 49-51 grader i kjernetemperatur)
  1. Stek grønnsakene et par minutter på høy varme i stekepanne med litt olivenolje. 
  1. Smak til grønnsakene med salt og pepper, litt sitronsaft og ha over friske urter til slutt. 

Tips: Du kan fint variere med andre grønnsaker som fennikel, aubergine, paprika eller løk! 

Om du syns tzatzikien blir litt for syrlig, kan du balansere smaken med litt sukker, honning eller kunstig søtning. 

Vis eller legg igjen vurdering

Legg igjen en omtale

Vurdering for denne siden

0,0
Rated 0,0 out of 5
(0 vurderinger)
5 stjerner0%
4 stjerner0%
3 stjerner0%
2 stjerner0%
1 stjerne0%

Omtaler fra andre

Ingen har sagt sin mening ennå. Vær den første til å legge inn en vurdering.

Del med andre: