fbpx

Kamskjell med østersvinaigrette og byggris

Nivå: Middels
1 timer
2 personer
Proteiner fra kamskjellet, fiberrike karbohydrater fra byggrynene og litt sunt fett fra olivenolje. Bra sammensatt, elegant og velsmakende! Om du vil flotte deg kan du trygt servere enda flere kamskjell per person, det er en god mager proteinkilde. Kamskjellene er nydelige når det er kaldt i vannet, bygg grynene bidrar med konsistens og substans og friske sprø smaker fremhever det kalde rene vintervannet. Aller best er ferske kamskjell, men frosne går også fint.
3 / 5
Kalorier
3 / 5
Fett
2 / 5
Proteiner
3 / 5
Karbohydrater

Fremgangsmåte

1. Kok byggryn

Kok byggrynene etter anvisning på pakken, sil av og sett til side. Grovhakk mandlene og rist dem i ovnen på 180grader i ca 8 minutter til de blir gylne 

2. Rens kamskjell

Rens kamskjellene ved å føre en tynn kniv på innsiden av den flate siden. Skrap ut den store hvite muskelen med en skje og fjern alt rundt. Fjern den lille hvite harde biten på siden av kamskjellet. 

3. Lag gressløkolje

Blansjer gressløken i 10 sekunder, avkjøl i kaldt vann, klem ut overflødig væske og kjør i en liten foodprosessor med ca 1-2 dl nøytral olje og en klype salt til den er helt jevn og ha den i skål. 

Kamskjell med østersvinaigrette og byggris 3 scaled
Kamskjell med østersvinaigrette og byggris 8

4. Lag østersvinaigrette

Rens østersen ved å føre en liten østerskniv (spør om å få med når du kjøper østersene) eller bruk en liten grønnsakskniv du ikke er så glad i inn mellom de 2 skjellene i bunn der de festes. Pass på å legg østersen med den mest konkave siden ned så ikke kraften inni renner ut. Hell østerskraften i en liten skål og sett til side. Ha østersen, østerskraften, 1 liten finhakket sjalottløk, 2 ss sitronsaft og 3 ss olivenolje i en liten foodprosessor og sett til side. 

5. Stek kamskjellene

Stek kamskjellene 12 minutt på hver side på høy varme så de er brune og karameliserte på utsiden og myke og fine inni

Kamskjell med østersvinaigrette og byggris 5 scaled
Kamskjell med østersvinaigrette og byggris 9

6. Annrett

Bland ristede mandler, agurk, eple og vårløk kuttet i små terninger sammen med byggrynene og smak til med salt og pepper. Server med de stekte kamskjellene, østersvinaigrette og gressløkolje

Kamskjell med østersvinaigrette og byggris HOVEDBILDE scaled
Kamskjell med østersvinaigrette og byggris 10

Vis eller legg igjen vurdering

Legg igjen en omtale

Vurdering for denne siden

0,0
Rated 0,0 out of 5
(0 vurderinger)
5 stjerner0%
4 stjerner0%
3 stjerner0%
2 stjerner0%
1 stjerne0%

Omtaler fra andre

Ingen har sagt sin mening ennå. Vær den første til å legge inn en vurdering.

Del med andre:

Legg igjen en kommentar