Kamskjell med østersvinaigrette og byggris
Fremgangsmåte
1. Kok byggryn
Kok byggrynene etter anvisning på pakken, sil av og sett til side. Grovhakk mandlene og rist dem i ovnen på 180grader i ca 8 minutter til de blir gylne
2. Rens kamskjell
Rens kamskjellene ved å føre en tynn kniv på innsiden av den flate siden. Skrap ut den store hvite muskelen med en skje og fjern alt rundt. Fjern den lille hvite harde biten på siden av kamskjellet.
3. Lag gressløkolje
Blansjer gressløken i 10 sekunder, avkjøl i kaldt vann, klem ut overflødig væske og kjør i en liten foodprosessor med ca 1-2 dl nøytral olje og en klype salt til den er helt jevn og ha den i skål.
4. Lag østersvinaigrette
Rens østersen ved å føre en liten østerskniv (spør om å få med når du kjøper østersene) eller bruk en liten grønnsakskniv du ikke er så glad i inn mellom de 2 skjellene i bunn der de festes. Pass på å legg østersen med den mest konkave siden ned så ikke kraften inni renner ut. Hell østerskraften i en liten skål og sett til side. Ha østersen, østerskraften, 1 liten finhakket sjalottløk, 2 ss sitronsaft og 3 ss olivenolje i en liten foodprosessor og sett til side.
5. Stek kamskjellene
Stek kamskjellene 12 minutt på hver side på høy varme så de er brune og karameliserte på utsiden og myke og fine inni
6. Annrett
Bland ristede mandler, agurk, eple og vårløk kuttet i små terninger sammen med byggrynene og smak til med salt og pepper. Server med de stekte kamskjellene, østersvinaigrette og gressløkolje