fbpx

Krumkaker med rømme

Nivå: Middels
2 timer
Bestemor var fra Hallingdal. Krumkakene hun lagde var alltid så mye bedre enn alle andres! Jeg tenkte vel egentlig det bare var fordi det var bestemors krumkaker, men etter hvert fant jeg ut at seterrømme var årsaken.
4 / 5
Kalorier
4 / 5
Fett
1 / 5
Proteiner
3 / 5
Karbohydrater

Perfekte krumkaker med halling-vri

Jeg har gjenskapt bestemors oppskrift etter beste evne og jeg er meget fornøyd med resultatet!

Først noen krumkaketips:

  1. ikke bruk for høy varme, om de får ligge litt lengre på middels varme har de lettere for å bli sprø, og du har mer kontroll.
  2. Ikke bruk for mye røre, ca en spiseskje er nok, det er bedre at de ikke fyller ut hele krumkakejernet enn at de tyter ut og ikke blir stekt i kantene.
  3. Legg trykk midt på jernet når du lukker det, for å gjøre den tynn og fin. Bruk en kopp opp ned så du får lagt trykket midt på, og ikke på presse ned på håndtaket. Da blir den fort ujevn!
  4. Når du skal rulle den, rull den best stekte delen innerst, så ikke du fanger uønsket fuktighet inne i krumkaken.

Så til selve fremgangsmåten!

  1. Ha alle ingrediensene i ett litermål og kjør det sammen med stavmixer uten å blande inn luft (hold mixeren nedsenket hele tiden)
  2. La svelle en times tid i kjøleskap før du steker dem.
  3. Avkjøl på rist før du legger dem i en boks.
6J1A5856
Sprø krumkaker med rømme

Vis eller legg igjen vurdering
Rated 5,0 out of 5

Legg igjen en omtale

Vurdering for denne siden

5,0
Rated 5,0 out of 5
(17 vurderinger)
5 stjerner100%
4 stjerner0%
3 stjerner0%
2 stjerner0%
1 stjerne0%

Omtaler fra andre

Anonymous
Rated 5,0 out of 5
22.12.2020

Anonymous
Rated 5,0 out of 5
22.12.2020

Anonymous
Rated 5,0 out of 5
22.12.2020

Anonymous
Rated 5,0 out of 5
22.12.2020

Anonymous
Rated 5,0 out of 5
22.12.2020

Del med andre:

Legg igjen en kommentar