fbpx

Steam buns

Nivå: Vanskelig
2,5 timer
4 personer
Bao, eller «steam buns» som mange kaller dem er små fluffy dampede skyer som er perfekt å fylle med hva du vil. Det er enkelt og gir uendelige muligheter til variasjon! Her har jeg valgt sunt proteinrikt fyll, men noe av det vanligste er mør og sticky svineribbe. Hva med å prøve å fylle med grillet svinefilet, bbq saus og urter til sommeren? Obs! Selv om fyllet her er sunt, blir ikke retten sunn av den grunn, steam buns er karbohydratbomber, så vær bevisst på mengde. Det er fint som helgekos, og om du reduserer litt på mengden brød, pasta og ris dagen før så kan du nyte dem med god samvittighet. Balanse er nøkkelen.
4 / 5
Kalorier
2 / 5
Fett
3 / 5
Proteiner
4 / 5
Karbohydrater

Fremgangsmåte

1. Start med deigen

Varm vannet til ca 40 grader og bland sammen vann, gjær og 1 ts sukker og la stå noen minutter. Dette setter i gang gjæren!
Varm melken til ca 40 grader og hell den i gjærblandingen. Ha i det meste av melet og resten av sukkeret og salt
Elt i 15-20 min med elte krok eller 20 min for hånd (det er bedre trening uansett)
Legg deigen over i en bolle du har smurt med olje og dekk bollen med plastfolie.
Når deigen har hevet til dobbel størrelse (tar ca en time på et lunt sted, sett gjerne bollen på badet) elter du den i 5 minutter for å slå ut all luften igjen.

2. Form deigen

Kjevle ut deigen til den er 1 cm tykk og smør et tynt lag nøytral olje på overflaten.
Stikk ut sirkler med et stort glass eller lignende (ca 10cm diameter) og brett dem dobbelt så de er halvmåneformet.
Kjevle halvmånene litt sammen med forsiktig trykk så du flater de litt ut igjen, men ikke så mye at de fester seg i hverandre!
Kutt små firkanter med bakepapir og legg deigemnene over på hvert sitt ark.
La de heve igjen under kjøkkenhåndkle en halvtimes tid (her kan man velge litt utifra hvor fluffy man vil ha dem)

3. Damp steam bunsene

Når de er hevet er de klare til å dampes!
De skal altså aldri i stekeovn som de fleste brødtyper, men stekes helt ferdig med damp.
Om du har damp ovn kan du selvfølgelig bruke det,  men en bambusdamper er mer autentisk.
De kan ofte kjøpes på frukt og grøntsjapper til en billig penge, så hold utkikk.

Sett bambusdamperen over en wokpanne med fosskokende vann.
Løft forsiktig de ferdighevede deigemnene over i damperen og sett på lokk. La de dampe i 5 minutter og slå av varmen. Ikke ta av lokket mens de damper, og når de 5 minuttene er gått trekker du panna av varmen men lar lokket være på et par minutter til. Da forhindrer man at bollene får en rynkete overflate.
Ta de av papiret før du avkjøler de på rist, og har du for mye kan det gjerne fryses, da kan du tine de på benken og dampe de et minutt for å freshe dem opp igjen.

4. Gjør klar fyllet og annrett

Stek kyllingfilet med salt og pepper og skjær den i skiver.
Skjær agurk og vårløk i strimler.
Fyll steam bunsene med en god skje hoisin, kylling og grønnsaker og litt friske urter som koriander og mynte!

Vis eller legg igjen vurdering

Legg igjen en omtale

Vurdering for denne siden

0,0
Rated 0,0 out of 5
(0 vurderinger)
5 stjerner0%
4 stjerner0%
3 stjerner0%
2 stjerner0%
1 stjerne0%

Omtaler fra andre

Ingen har sagt sin mening ennå. Vær den første til å legge inn en vurdering.

Del med andre:

Legg igjen en kommentar