Kyllingsalat med vannmelon og avocado
Vi nordmenn har etter mange år med forsiktig utprøving av mango, godtatt at frukt i middagsmat er ganske så godt. Søte, sprø, saftige biter i salaten som løfter smaken og får oss til å føle at sommeren kommer til å vare evig.
I denne varianten bruker jeg vannmelon og kombinerer det med asiatiske smaker.
Om du vil variere den så kan en sødmefull balsamicovinaigrette også fungere utmerket!
Ruccola kan byttes ut med brønnkarse, om du er så heldig å finne det.
Fremgangsmåte kyllingsalat:
- Strimle kyllingen og bland den med ingrediensene til marinaden.
- Bland sammen ingrediensene til dressingen og la stå på benken mens du gjør ferdig salaten.
- Vask salaten og tørk den i en salatslynge om du har.
- Bland alle ingrediensene til salaten, bortsett fra rips og peanøtter, det sparer du til å drysse over etterpå.
- Bland inn dressingen og smak til salaten med salt og pepper ved behov.
- Stek kyllingstrimlene hurtig på rask varme og legg over salaten til slutt.
- Dryss over rips og peanøtter for litt ekstra smak og pynt!
Tips: Ruccola varierer veldig i smak, så sjekk smaken først, og ha i så mye du vil. Tenk på ruccola som en urt.