Luksus pepperkaker for feinschmeckeren
Dette er og blir de beste pepperkakene jeg har spist!
Det tok 2 år og mikrogramvekt og komme frem til nøyaktig riktig krydderblanding og ikke minst den lette sprø konsistensen jeg ønsket.
I denne oppskriften lærer du også å lage verdens beste pepperkakekrydderblanding!
4 / 5
Kalorier
3 / 5
Fett
1 / 5
Proteiner
4 / 5
Karbohydrater
For at du skal slippe å kjøpe mikrogramvekt for å måle opp 0,4gr muskatnøtt, har jeg ganget opp oppskriften på krydderblandingen til en stor porsjon. Du vil da sitte igjen med masse deilig pepperkakekrydder du kan bruke i kaker, i kesamen eller yoghurten, i smoothien etc etc.
Når jeg først setter i gang og lager pepperkakedeig lager jeg ofte dobbel eller trippel porsjon, så putter jeg det jeg ikke bruker i fryseren til neste år. Jeg anbefaler deg å gjøre det samme, så får du mer fritid neste førjulstid.
Det er best å lage deigen dagen før, da får smaken fra krydderne satt seg, og deigen blir kald og god og jobbe med.
Fremgangsmåte pepperkaker:
- Bland alle krydderne til krydderblandingen og vei opp 26gr av det som du skal bruke i en porsjon av pepperkakedeigen. Varm de 26gr krydder lett i en varm stekepanne til du kjenner lukten brer seg.
- Varm smør, sukker og sirup i en gryte, og rør der sammen med en visp til det er en homogen masse. Avkjøl til romtemp.
- Bland alt det tørre i en bolle, husk å bare ha 26gr av krydderblandingen i!
- Bland eggene, ett og ett, inn i sirupblandingen med en visp, og ha det så over i melblandingen.
- Elt deigen sammen i kjøkkemaskin eller for hånd til den så vidt er jevnt blandet. Om du elter deigen mer enn du trenger, så vil glutenet i melet utvikle seg for mye, og pepperkakene vil ikke bli like porøse og fine i konsistensen.
- Deigen skal være litt myk, den setter seg og blir fastere i kjøleskapet.
- La deigen stå kaldt over natten.
- Kjevle ut jevnt tynne leiver på ca 2mm tykkelse og stikk ut formene du har.
Kjevle så tynt og jevnt du klarer! Jo tynnere pepperkaker, jo mer luksuriøs konsistens blir det. - Bruk en stekespade og flytt pepperkakene over på stekebrett med bakepapir og stek på 165 grader varmluft i ca 11 minutter.
- Når pepperkakene kommer ut av ovnen er de fortsatt litt myke, så jeg pleier å forsiktig skli bakepapiret med pepperkakene over på benken og la de avkjøle seg der, til de er sprø og kan flyttes over på en rist.