Sous vide laks med bulgursalat
Fremgangsmåte
1. Salt fisken
Kutt laksen i porsjonsstykker og la den ligge med litt salt på i ca 20 minutter. Dette gir smak samtidig som det gjør fiskekjøttet fast og fint.
2. Kok bulgur
Kok bulgur etter anvisning på pakken (kokes som ris)
3. Stek grønnsakene
Kutt chorizoen i små terninger og stek i panna i en ss olivenolje. Ha i paprika, løk og squash i små terninger, ferske laurbær, finhakket hvitløk og krydderne og stek noen minutter på middels varme.
4. Stek sitron
Kutt sitronen i 2 og stek den med snittflaten ned i en panne på middels varme til den blir karamellisert og ganske myk.
5. Putt laksen i vannbad
Fyll en stor kjele eller bakebolle med det varmeste vannet du har i springen (burde være ca 60 grader).Legg laksen i en ziplock pose med litt salt og pepper og klem ut så mye av luften du kan. Legg posen med laks i bollen med varmt vann og la ligge i 12-15 minutter.
6. Annrett
Bland sammen chorizoblandingen med bulguren og grovhakket fersk kruspersille og smak til med salt og pepper.
Løft laksen forsiktig ut av vannbadet og kutt opp posen med kniv.
Løft den forsiktig over på tallerkenen på en seng av bulgursalat og server med den karamelliserte sitronen og litt yoghurt.