fbpx

Sous vide laks med bulgursalat

Nivå: Middels
45 minutter
2 personer
Sous vide er en teknikk tidligere kun forbeholdt dyre restauranter og industrien, men i senere tid er det kommet prisvennlige sous vide ovner til forbrukeren. Her har du et tips til hvordan du kan prøve det gratis hjemme! Tips: Her kan du variere grønnsakene du har i bulgursalaten så mye du vil, ha gjerne spinat eller asparges i også! Et annet fint tips er å henge kanten av ziplock posen utenfor gryta, så er du sikker på at det ikke slipper inn vann.
4 / 5
Kalorier
3 / 5
Fett
3 / 5
Proteiner
4 / 5
Karbohydrater

Fremgangsmåte

1. Salt fisken

Kutt laksen i porsjonsstykker og la den ligge med litt salt på i ca 20 minutter. Dette gir smak samtidig som det gjør fiskekjøttet fast og fint.

sous vide laks med bulgursalat 1 scaled
Sous vide laks med bulgursalat 5

2. Kok bulgur

Kok bulgur etter anvisning på pakken (kokes som ris) 

3. Stek grønnsakene

Kutt chorizoen i små terninger og stek i panna i en ss olivenolje. Ha i paprika, løk og squash i små terninger, ferske laurbær, finhakket hvitløk og krydderne og stek noen minutter på middels varme. 

sous vide laks med bulgursalat 2 3 scaled
Sous vide laks med bulgursalat 6

4. Stek sitron

Kutt sitronen i 2 og stek den med snittflaten ned i en panne på middels varme til den blir karamellisert og ganske myk. 

sous vide laks med bulgursalat 4 scaled
Sous vide laks med bulgursalat 7

5. Putt laksen i vannbad

Fyll en stor kjele eller bakebolle med det varmeste vannet du har i springen (burde være ca 60 grader).Legg laksen i en ziplock pose med litt salt og pepper og klem ut så mye av luften du kan. Legg posen med laks i bollen med varmt vann og la ligge i 12-15 minutter.  

sous vide laks med bulgursalat 5 scaled
Sous vide laks med bulgursalat 8

6. Annrett

Bland sammen chorizoblandingen med bulguren og grovhakket fersk kruspersille og smak til med salt og pepper.
Løft laksen forsiktig ut av vannbadet og kutt opp posen med kniv.
Løft den forsiktig over på tallerkenen på en seng av bulgursalat og server med den karamelliserte sitronen og litt yoghurt. 

Vis eller legg igjen vurdering

Legg igjen en omtale

Vurdering for denne siden

0,0
Rated 0,0 out of 5
(0 vurderinger)
5 stjerner0%
4 stjerner0%
3 stjerner0%
2 stjerner0%
1 stjerne0%

Omtaler fra andre

Ingen har sagt sin mening ennå. Vær den første til å legge inn en vurdering.

Del med andre:

Legg igjen en kommentar