Spicy kjøttboller i sunn tomatsaus
Varmende spicy kjøttboller i sunn tomatsaus er en super hverdagsmiddag om du er litt frøsen.
Hjemmelagde sunne kjøttboller kan lages raskere enn du tror!
3 / 5
Kalorier
1 / 5
Fett
4 / 5
Proteiner
2 / 5
Karbohydrater
Med karbonadedeig istedenfor kjøttdeig blir det magre og sunne kjøttboller.
Tomatsaus er som regel veldig nære å være sunt, men ofte brukes det for mye olivenolje. Olivenolje er godt for smak og fyldighet, men det blir fort kalloririkt! For å holde kalorinivået nede og lage en skikkelig sunn tomatsaus bruker vi minimalt med olje i denne oppskriften.
Fremgangsmåte:
- Sett ovnen på 220 grader varmluft.
- Start med den sunne tomatsausen. Stek løk og hvitløk i bittelitt olje til det mykner litt. Ha i tomatpureé, hakka tomater og krydrene og la det småputre under lokk i noen minutter. Smak til med salt og noen dråper søtning eller litt sukker. Ha i litt vann om sausen blir for tykk.
- Kna sammen karbonadedeigen med krydrene og egget og kna til deigen blir litt fastere og seigere. (Det lønner seg å smake seg frem til ønsket mengde chili)
- Legg aspargesbønnene ut på et stekebrett og krydre med salt og pepper. Stek på 220 grader i ca 15 minutter.
- Mens aspargesbønnene steker gjør du ferdig kjøttbollene. Form små boller med en hendene og legg i tomatsausen. La putre under lokk i 5-7 minutter. Smak til med salt og pepper om nødvendig.
- Server en raus porsjon aspargesbønner i en dyp tallerken med kjøttboller og tomatsaus over.