fbpx

Pulled pork burger

Nivå: Middels
2 timer
2 personer
Rask og enkel variant med ferdigkjøpt kjøtt og hjemmelagd brød. Den kan selvfølgelig gjøres enda enklere ved å kjøpe brød også, men litt vil jeg helst gjøre selv og. Dette er på ingen måte den sunneste middagen i verden, men innenfor fornuftens grenser har jeg gjort denne oppskriften til en betydelig sunnere variant enn man skulle tro! Ja visst er det litt mye karbohydrater om man spiser 2 store hamburgerbrød, men det kan man klare å stramme inn tidligere på dagen om man vil. De store mengdene fett og sukker har jeg fjernet og byttet ut med sunnere magrere alternativer.
4 / 5
Kalorier
3 / 5
Fett
3 / 5
Proteiner
4 / 5
Karbohydrater

Fremgangsmåte

1. Start med brødene

Start med å blande alle ingrediensene til brødet unntatt smør i en eltemaskin og elt i 15 minutter. La stå å heve i 1-2 timer.

2. Form, hev og stek

Når det har hevet til dobbel størrelse elter du inn smøret i terninger og deler deigen i 6 emner.
Brett dem forsiktig til rund form og press dem litt flate. Legg dem på stekebrett med bakepapir og la dem heve til dobbel størrelse på ny. Pensle med egg og strø med sesamfrø før du steker de på 180 grader i ca 17 minutter.

3. Lag saus

Bland alle ingrediensene til sausen i en liten kjele og kok opp. Dette får ut mer smak fra krydderne. Juster med eventuelt med søtning eller eddik ut ifra hvordan du liker det selv, noen liker den søt og andre syrlig, jeg dømmer ingen.

4. Varm opp kjøttet

Varm opp kjøttet etter anvisning på pakken og etter at du har revet det opp dynker du det i rikelig med saus og masserer det inn. Hold det varmt i en kjele med lokk. Spar litt saus til å ha på bordet også!
Til slutt smaker du til kjøttet med litt mer salt om det trengs.

5. Lag salatblanding

Til salatblandingen fin strimler du isberg og sjalottløk og blander inn resten av ingrediensene. Smak til med salt og litt søtning.

6. Annrett og server!

For å montere burgeren kutter du burgerbrødene i 2, har salatblandingen i bunn, legger en god skje kjøtt på og topper med skiver av tomat og sylteagurk, og litt mer saus før du legger på toppen.
Server gjerne med en salat ved siden av, istedenfor pommes frites. Eller brokkoli, som jeg gjør.
Og resten av sausen så klart, den er nydelig som dipp.

Pulled pork burger 8 scaled
Pulled pork burger 10

Vis eller legg igjen vurdering

Legg igjen en omtale

Vurdering for denne siden

5,0
(7 vurderinger)
5 stjerner100%
4 stjerner0%
3 stjerner0%
2 stjerner0%
1 stjerne0%

Omtaler fra andre

Gjest
22.12.2020

Anonymous
22.12.2020

Gjest
22.12.2020

Gjest
22.12.2020

Gjest
22.12.2020

Del med andre:

Legg igjen en kommentar