Sukkerfri tranebærsaus til julemat
Julen har mange fristelser og by på. Denne sukkerfrie tranebær sausen kan du derimot spise med god samvittighet!
Perfekt tilbehør til alt av julemat.
2 / 5
Kalorier
2 / 5
Karbohydrater
Fremgangsmåte
1. Kok opp og reduser
Kok opp alt unntatt tranebærene og la stå og småputre til det er redusert ned til halvparten.
Sil blandingen og mos så mye du kan av eplene gjennom silen
2. tilsett tranebær
Ha 3-400 gr ferske tranebær i blandingen og kok opp under lokk. Ta av lokket og la det koke på svak varme til du er fornøyd med konsistensen. Spe i litt vann om den er for tykk. Smak til slutt til sausen med søtning, ca 1 ts burde være passe. Husk at den skal være ganske så søt!
3. Server varm eller kald
Kan serveres både varm og kald, til all julens kosemat! Selvskreven til kalkun, men veldig digg til ribbe også! Eller bare under ost og skinke på brødskiva