fbpx

Skalldyrbisque med sjøkreps og reker

Nivå: Vanskelig
2 timer
2 personer
En bisque er en klassisk kraftig fransk kremet skalldyrsuppe som oftest lages med hummer og krabbe. Denne norske varianten er litt mildere og mindre fet, men bugner av de klassiske franske smakene.
3 / 5
Kalorier
2 / 5
Fett
3 / 5
Proteiner
2 / 5
Karbohydrater

Fremgangsmåte

1. Rens skalldyrene

Start med å rense skalldyrene. Legg kjøttet til side og legg alt av skallene på ett stekebrett.
Stek skallene på 200grader varmluft i ca 20 minutter så de får litt farge.

Skalldyrbisque med sjøkreps og reker 1 scaled
Skalldyrbisque med sjøkreps og reker 12

2. Legg til grønnsaker

Hakk opp alle grønnsakene og legg de over på stekebrettet med skallene og stek videre i ca 15 minutter til, så grønnsakene får litt farge de og.

Skalldyrbisque med sjøkreps og reker 3 scaled
Skalldyrbisque med sjøkreps og reker 13

3. Fres tomatpure

Ha pepper, stjerneanis, laurbærblad og tomatpuré i en stor gryte og fres det noen minutter på middelsvarme.
Ha skall og grønnsaker i gryta og rør rundt for å fordele tomatpuréen.

4. Flamber med cognac

Ha i Cognac og tenn på (ikke hold hodet over og ikke ha gryta under kjøkkenventilatoren).
Når Cognacen har brent fra seg har du i noille praten og koker et minutt før du heller over kaldt vann så det så vidt dekker alt.
Kok opp og la det småputre i 90 minutter.

5. Sil og reduser

Sil av og ha suppa tilbake i gryta og reduser den ned til det er 2/3 igjen. Smak til med sitronsaft, worcestersaus og salt. Smak til med hvitvinseddik om du vil ha suppen syrligere.

Skalldyrbisque med sjøkreps og reker 9 scaled
Skalldyrbisque med sjøkreps og reker 20

6. Spe inn melken

Rør ut maisennaen i melken og spe inn i suppe under omrøring for å jevne suppen.
Hold suppen varm på lav varme mens du gjør klar skalldyrene.

7. Varm skalldyrene og annrett

Varm skalldyrene raskt i stekepanne med litt olivenolje, urter og litt sitronsaft.
Ha skalldyrene i bunn av en dyp tallerken og øs suppa i til slutt.
Server med litt nystekt brød eller dampede grønnsaker ved siden av som du kan dyppe i suppa!

Vis eller legg igjen vurdering
Rated 4,0 out of 5

Legg igjen en omtale

Vurdering for denne siden

4,0
Rated 4,0 out of 5
(1 vurderinger)
5 stjerner0%
4 stjerner100%
3 stjerner0%
2 stjerner0%
1 stjerne0%

Omtaler fra andre

Heidi H
Rated 4,0 out of 5
23.07.2022

Det står ikke i oppskriften når hvitvinseddikken skal brukes ? 🙂

Del med andre:

Legg igjen en kommentar