fbpx

Grillet steinbit med grønnsakspose

Nivå: Middels
1 time
2 personer
Her er det ikke mye grunn til bekymring for midjemålet, steinbit er en mager og sunn fisk og så lenge du er litt nøktern med salsaen er dette mat du kan både servere og spise med meget god samvittighet. Steinbit er en ypperlig fisk for grilling, den er fast og tåler mye smak. Samtidig er den i sesong på sommeren så den kan skaffes fersk og fin i ferskvaredisken.
3 / 5
Kalorier
3 / 5
Fett
4 / 5
Proteiner
2 / 5
Karbohydrater

Fremgangsmåte

1. Lag salsaen

Bland sammen alle ingrediensene til salsaen og smak til med salt og pepper

Grillet steinbit med grønnsakspose 1 scaled
Grillet steinbit med grønnsakspose 7

2. Lag grønnsaksposene

For å lage posene til grønnsakene tar du ca 1,5 meter med aluminiumsfolie og bretter dobbelt.  Smør litt olje på folien før du legger på grønnsakene

3. Lukk dem og legg dem på grillen

Ha på små terninger med blåmuggost, salt og pepper, korianderfrø og jalapeno og brett aluminiumsfolien over grønnsakene.
Brett sammen kantene med 2-3 folder så den er skikkelig tett. Når grønnsaksposene legges på grillen vil de blåse seg opp som en stor pute av dampen inni! Grill på middels varme i ca 25 minutter med lokket på. Legg på steinbiten etter ca halve tiden er gått. 

4. Grill fisken

Pensle Steinbiten med salt og pepper og grill den på middels varme i ca 10-15 min med lokk på grillen, avhengig av hvor tykk fileten er

Grillet steinbit med grønnsakspose 5 scaled
Grillet steinbit med grønnsakspose 8

5. Annrett

Riv opp posen på toppen og server steinbiten på grønnsakene og topp med en skje grønn salsa. 

Vis eller legg igjen vurdering

Legg igjen en omtale

Vurdering for denne siden

3,0
(1 vurderinger)
5 stjerner0%
4 stjerner0%
3 stjerner100%
2 stjerner0%
1 stjerne0%

Omtaler fra andre

Gjest
2.06.2023

Det står ikke om man skal legge maten på direkte eller indirekte varme. Hva betyr «middels» varme?

Svar fra Treningskokken Mats Høilund

Hei 🙂 Siden opskriften er lagd for grill så er det vanskelig å gi noen nøyaktig temperatur. Posen skal på direkte varme siden den er beskyttet av aluminiumsfolien, vi trenger den direkte varmen for å få igang dampeprosessen inni!

Om du er i tvil på temperaturen så ha heller for varm grill enn for kald 🙂

Del med andre:

Legg igjen en kommentar